5 συνηθισμένα προβλήματα στο γάμο και οι λύσεις!
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ

5 συνηθισμένα προβλήματα στο γάμο και οι λύσεις!

October 14, 2018

author:

Parenting.gr

5 συνηθισμένα προβλήματα στο γάμο και οι λύσεις!

Σήμερα, που είναι η δεύτερη Κυριακή του Φεβρουαρίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα του γάμου. Με αφορμή την ημέρα που έχει αφιερωθεί στον έγγαμο βίο, έχουμε την ευκαιρία να αναφερθούμε σε μερικά συνηθισμένα θέματα που προκύπτουν στα πλαίσια του θεσμού του γάμου. Αν είσαι παντρεμένη, χωρίς αμφιβολία θα αναγνωρίσεις πολλά από αυτά τα προβλήματα στη σχέση σου. Αλλά μπορεί να σε εκπλήξει το πόσο εύκολα μπορούν να λυθούν!

Πρόβλημα 1ο: Τα πεθερικά
Η αιτία: Το πρόβλημα εντοπίζεται συνήθως ανάμεσα στη σύζυγο και τη μητέρα του συζύγου. Το γιατί; Λέγεται στο ότι συνήθως και οι δύο γυναίκες ανταγωνίζονται για την προσοχή του συζύγου.
Η θεραπεία: Η αλληλεγγύη είναι απαραίτητη για την επιτυχία ενός γάμου, έτσι και οι δύο σας θα πρέπει να παρουσιάσετε ένα ενωμένο μέτωπο. Ο σύζυγος πρέπει να συντάσσεται με τη σύζυγό του σε οποιαδήποτε διαφωνία με τη μητέρα του, ακόμη και αν η γνώμη της είναι λανθασμένη. Η πεθερά θα πρέπει να καταλαβαίνει ότι ο γιος της είναι πρώτα σύζυγος και μετά γιος της.

Πρόβλημα 2ο: Τα χρήματα
Η αιτία: Ειδικά οι νεόνυμφοι δεν ξέρουν πως να εξισορροπήσουν την ελευθερία και τη δύναμη που δίνουν τα χρήματα με την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να προσφέρουν.
Η θεραπεία: Προγραμματίστε τα οικονομικά σας σαν μια ομάδα. Αποφασίστε τους στόχους σας ως ζευγάρι (το σπίτι, το σχολείο για τα παιδιά, τα αυτοκίνητα, το εξοχικό, η συνταξιοδότηση) και αναθεωρείτε τακτικά. Ανοίξτε έναν κοινό τραπεζικό λογαριασμό για τη διαχείριση αυτών των στόχων και καταθέστε το 90% των προσωπικών σας εσόδων εκεί. Στη συνέχεια, ανοίξτε προσωπικούς λογαριασμούς για το υπόλοιπο 10% των χρημάτων σας. Αυτά θα είναι τα προσωπικά σας χρήματα που ο καθένας θα χειρίζεται όπως νομίζει χωρίς ερωτήσεις.

Πρόβλημα 3ο: Οι δουλειές του σπιτιού
Η αιτία: Όταν μια γυναίκα έχει να φροντίσει έναν σύζυγο, της προκύπτουν επιπλέον 7 ώρες δουλειάς την εβδομάδα, ενώ μια σύζυγος εξοικονομεί σε έναν άντρα μια ώρα από τις δουλειές του σπιτιού την εβδομάδα, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Michigan.
Το πρόβλημα έγκειται στο πλαίσιο αυτής της ανισότητας. Οι γυναίκες αισθάνονται πως δεν υποστηρίζεται όταν οι σύζυγοί τους δεν συμμετέχουν στο ξεσκόνισμα, στο σκούπισμα ή στο πλύσιμο των ρούχων, και αντιθέτως μάλλον τα κάνουν όλα χάλια.
Η θεραπεία: Πες του πόσο σημαντικό είναι για σένα να σε βοηθάει στο σπίτι. Μελέτες δείχνουν ότι τα ζευγάρια που μοιράζονται τις δουλειές του σπιτιού έχουν μια καλύτερη σεξουαλική ζωή και επικοινωνία.

Πρόβλημα 4ο: Τα παιδιά
Η αιτία: Οι γυναίκες έχουν το μερίδιο του λέοντος της φροντίδας των παιδιών και έτσι το 70% των γυναικών αναφέρουν ότι είναι σημαντικά λιγότερο ικανοποιημένες με τον γάμο τους μετά την άφιξη του μωρού.
Η θεραπεία: Δεχτείτε την πραγματικότητα: η ανέμελη ζωή που ζούσατε έχει φύγει! Οι δύο σας δεν θα απολαύσετε ένα αυθόρμητο mohito happy hour για τουλάχιστον τα επόμενα 14 χρόνια. Οι δύο σας θα πρέπει να μοιραστείτε την ευθύνη για τη ανατροφή και φροντίδα των παιδιών και να συμβιβαστείτε με τις λιγότερες αλλά ίσως πιο μεστές στιγμές οικογενειακής διασκέδασης.

Πρόβλημα 5ο: Το σεξ
Η αιτία: Λίγους μήνες μετά τον γάμο, έχετε ήδη συνειδητοποιήσει ότι οι σεξουαλικές επιθυμίες σας δεν είναι τόσο μακάρια ταιριαστές όσο νομίζατε. Επειδή το σεξ είναι ένα δύσκολο θέμα για συζήτηση, συχνά οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες γίνονται αντιληπτές ως απόρριψη.
Η θεραπεία: Η εμπιστοσύνη είναι το καλύτερο ερωτικό παιχνίδι. Αυτό σας δίνει την ελευθερία να είστε ανοιχτοί και ειλικρινείς για τα συναισθήματα και τις επιθυμίες σας, χωρίς το φόβο της αμηχανίας. Μιλήστε ανοιχτά και συχνά για τις συναισθηματικές ανάγκες σας και τις σεξουαλικές επιθυμίες.

Δες επίσης: 5 tips για καλύτερο sex μετά την άφιξη των παιδιών!

Originally posted 2015-02-08 04:34:00.