5 σημαντικά οφέλη του τένις για την υγεία μας
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΦΗΒΟΣ ΠΑΙΔΙ

5 σημαντικά οφέλη του τένις για την υγεία μας

August 18, 2020

author:

Parenting.gr

5 σημαντικά οφέλη του τένις για την υγεία μας

To κλασικό παρατσούκλι του τένις είναι “το άθλημα για μια ζωή». Είναι όμως όντως έτσι; Σύμφωνα με παγκοσμίου φήμης επιστήμονες από διάφορους επιστημονικούς κλάδους, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το τένις είναι ένα από τα καλύτερα αθλήματα που μπορούμε να παίξουμε.

Ας δούμε τα γεγονότα:

  1. Οι άνθρωποι που παίζουν τένις 3 ώρες την εβδομάδα (σε μετρίως έντονη ένταση) μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου κατά το ήμισυ από οποιαδήποτε αιτία, σύμφωνα με το γιατρό Ραλφ Πάφενμπαργκερ που μελέτησε πάνω από 10.000 ανθρώπους σε μια περίοδο 20 ετών.
  2. Παίκτες του τένις, παρουσίασαν υψηλότερη βαθμολογία στο σθένος, την αισιοδοξία και την αυτοεκτίμηση, ενώ είχαν χαμηλότερη βαθμολογία στην κατάθλιψη, τον θυμό, τη σύγχυση, το άγχος και την ένταση από ό,τι άλλοι αθλητές και μη αθλητές, σύμφωνα με τον Δρ Τζόαν Φιν και τους συνεργάτες του στο Πανεπιστήμιο Σάουδερν Κονέκτικατ.
  3. Το τένις απαιτεί εγρήγορση και σκέψη τακτικής, μπορεί να δημιουργήσει νέες συνδέσεις μεταξύ των νεύρων στον εγκέφαλο και έτσι προωθεί μια διαδικασία συνεχιζόμενης ανάπτυξης του εγκεφάλου, όπως ανέφεραν επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις.
  4. Το τένις ξεπερνά το γκολφ, το πατινάζ και τα περισσότερα άλλα αθλήματα στην ανάπτυξη θετικών χαρακτηριστικών προσωπικότητας, σύμφωνα με τον Δρ Τζιμ Γκάβιν, συγγραφέα του ‘η Συνήθεια της Άσκησης’ (‘The Exercise Habit’).
  5. Το ανταγωνιστικό τένις καίει περισσότερες θερμίδες από ό,τι η αεροβική γυμναστική, το πατινάζ, ή η ποδηλασία, σύμφωνα με μελέτες πάνω στη δαπάνη θερμίδων.

Είναι να απορεί κανείς που οι επιστήμονες και οι γιατροί σε όλο τον κόσμο θεωρούν το τένις ως μία από τις πιο υγιεινές και ευεργετικές φυσικές δραστηριότητες στις οποίες μπορούμε να συμμετέχουμε; Μπορεί να υπάρχουν και άλλα αθλήματα που προσφέρουν εξαιρετικά οφέλη για την υγεία και μερικά που μπορούν να παρέχουν όπως το τένις, ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξη. Αλλά κανένα άλλο άθλημα δεν έχει αναγνωριστεί από όλους τους κλάδους ως δραστηριότητα με τόσο σημαντικά οφέλη σωματικά, ψυχικά και συναισθηματικά.

Ο εξοπλισμός για το τένις δεν είναι απαραίτητα ακριβός και μπορούμε να βρούμε μέχρι και τις πιο επώνυμες ρακέτες, όπως τις ρακέτες Wilson, σε πολύ καλές τιμές.

Διαβάστε επίσης:

Η σημασία της γυμναστική κατά τις πρώτες έξι εβδομάδες μετά τον τοκετό

Όλα όσα θέλεις να μάθεις για την γυμναστική κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης

 

Originally posted 2016-03-16 08:25:50.