5 πράγματα που όλοι οι μπαμπάδες εύχονται να ήξεραν οι μαμάδες
ΜΠΑΜΠΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

5 πράγματα που όλοι οι μπαμπάδες εύχονται να ήξεραν οι μαμάδες

May 8, 2020

author:

Parenting.gr

5 πράγματα που όλοι οι μπαμπάδες εύχονται να ήξεραν οι μαμάδες

Ας είμαστε ειλικρινείς: ένα νέο μωρό, είναι ένας εντελώς νέος τρόπος ζωής και μια μαμά μετά τον τοκετό δεν είναι ακριβώς το πιο εύκολο πράγμα για τους περισσότερους νέους μπαμπάδες να συνηθίσουν. Αν και συνήθως προσπαθούν να είναι χρήσιμοι, η αλλαγή αυτή απαιτεί από όλους μια μεγάλη προσαρμογή. Δείτε μερικά πράγματα που λένε οι μπαμπάδες που μπορεί να σάς σοκάρουν.

# 1. Τους λείπετε – και τους λείπει η προσοχή σας.

“Μετά τη γέννηση του μωρού μας, έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα για να βοηθήσω τη γυναίκα μου και ενώ δεν με πειράζει καθόλου αυτό, μια αγκαλιά ή ένα « μπράβο », κατά καιρούς είναι πολύ χρήσιμο. – Κάποια μικρή εκτίμηση για αυτά που κάνω!”

«Ήθελα πολύ να κάνουμε ένα ταξίδι με τη σύζυγό μου, μόνο οι δυο μας ακόμα και για μια ημέρα. Ή ακόμα και να πάμε σε μια ταινία ! – Τόσο μεγάλο μέρος της ενέργειάς μας πήγαινε στα παιδιά που για ένα διάστημα ξεχάσαμε ο ένας τον άλλον “..

“Ένιωσα παραμελημένος μετά τη γέννηση του μωρού μας. Ξέρω ότι είναι μόνο φυσικό, αλλά και πάλι ήταν δύσκολο να προσαρμοστώ.”

# 2. Πιστεύουν πραγματικά ότι είστε η καλύτερη μαμά του κόσμου.

“Αμέσως μετά τη γέννηση του δεύτερου μωρού μας, έμεινα κατάπληκτος από αυτά που η σύζυγός μου μπορούσε να κάνει. Ακόμα κι αν δεν καταλάβαινα ακριβώς τί περνούσε – και δεν ήξερα πώς να της το πω – ήμουν ακόμα κατάπληκτος από τις ικανότητές της.”

«Εγώ σοβαρά δεν μπορούσα συλλάβω το γεγονός ότι η σύζυγός μου γέννησε το μωρό μας. Τι είναι πιο cool από αυτό ?!”

«Όταν είμαι κουρασμένος και χάνω την υπομονή μου με τα παιδιά, σκέφτομαι πόσο δύσκολο είναι για τη γυναίκα μου, που είναι μαζί τους κάθε μέρα. Νομίζω ότι, αν μπορεί να το κάνει εκείνη, τότε μπορώ κι εγώ”

# 3. Χρειάζονται ένα διάλειμμα, απεγνωσμένα.

«Όταν μάθαμε ότι θα αποκτούσαμε και δεύτερο παιδί, είπα στη σύζυγό μου ότι θα χρειαζόμουν μια σπηλιά ώστε να μπορώ να πηγαίνω εκεί κάθε φορά που θα χρειαζόμουν μία ποιοτική, ήσυχη στιγμή.”

«Μερικές φορές, έχω ανάγκη από ένα διάλειμμα από τα συνεχή « το μωρό έκανε αυτό σήμερα » κτλ. Έχω ανάγκη η σύζυγός μου να ακούει πώς πήγε η δική μου μέρα στη δουλειά ακόμα και όταν το μωρό κλαίει. Μερικές φορές, δεν θέλω να με σφυροκοπεί με προβλήματα για το μωρό από το λεπτό που πατάω στο σπίτι. Θέλω να της πω για την ημέρα μου, απεγνωσμένα, γιατί αυτό είναι σημαντικό για μένα. ”

“Οι μπαμπάδες κάνουν πολλά πράγματα που δεν θέλουν να κάνουν, αλλά τα κάνουμε έτσι κι αλλιώς. Μερικές φορές, χρειαζόμαστε ένα ρεπό.”

# 4: Πιστεύουν ότι δεν χρειάζεται να είναι πάντα όλα τέλεια.

“Θα πω στη γυναίκα μου ότι δεν χρειάζεται να κάνει μπάνιο το μωρό κάθε βράδυ, επειδή μερικές φορές, θέλω μόνο να τη δω και να χαλαρώσουμε. Ένα μπάνιο μπορεί να περιμένει, έτσι δεν είναι;”

# 5. Νομίζουν ότι είστε σέξι. Ίσως ακόμα περισσότερο από ό,τι πριν από το μωρό.

«Νομίζω ότι η γυναίκα μου είναι σέξι ακόμη κι αν προσπαθεί να κρύψει το σώμα της τώρα έχει μόλις γεννήσει.”

«Με ανάβει να βλέπω τη γυναίκα μου να φροντίζει τα παιδιά, να φροντίζει εμένα και να εξακολουθεί να διαχειρίζεται τη δική της καριέρα. Το θαυμάζω πολύ αυτό!”

«Η σχέση μας είναι καλύτερη από ποτέ, τώρα που έφτασε το μωρό. Είμαι πολύ πιο ερωτευμένος με τη γυναίκα μου και δεν είχα καν σκεφτεί ότι αυτό ήταν δυνατό.”

Διαβάστε επίσης:

5 συνηθισμένα προβλήματα στο γάμο και οι λύσεις!

Εγκυμοσύνη & σεξ: τι αλλάζει;

Originally posted 2015-08-29 09:39:02.