5 περίεργα πράγματα που κάνουν τα νεογέννητα που είναι απολύτως φυσιολογικά
7hmeres Γωνιά της μαμάς Η σχέση με το παιδί

5 περίεργα πράγματα που κάνουν τα νεογέννητα που είναι απολύτως φυσιολογικά

August 25, 2015

author:

Parenting.gr

5 περίεργα πράγματα που κάνουν τα νεογέννητα που είναι απολύτως φυσιολογικά

Happy-Baby-Blue-Eyes-Kids-Baby-Child-small-wide

Tα νεογέννητα είναι τόσο χαριτωμένα, που μπορούμε να τα χαζεύουμε για ώρα. Είναι τόσο εύθραυστα και αθώα … αλλά συνάμα και … μυστηριώδη γιατί καμιά φορά κάνουν πράγματα που μάς κάνουν και απορούμε.

Σε κάθε περίπτωση, παρακάτω είναι πέντε παράξενα πράγματα που κάνουν τα νεογέννητα μωρά που όμως αποδείχθηκε ότι είναι απολύτως φυσιολογικά.

Σηκώνουν τη γροθιά τους στον αέρα και την κοιτάζουν με προσοχή. Περίπου στους δύο μήνες συμβαίνει αυτό όταν τα μωρά ανακαλύπτουν τις γροθιές τους. Τι ανακάλυψη! Μοιάζει με μία ιστορία αγάπης. Σηκώνουν τη γροθιά τους στον αέρα και την κοιτάνε με λαχτάρα, με αγάπη και με τη μέγιστη δυνατή γοητεία για μερικά λεπτά κάθε φορά.

Γουρλώνουν τα μάτια τους για να θαυμάσουν κάποια αντικείμενα. Μπορεί να μάς φανεί σχεδόν τρομακτικό στην αρχή αλλά αυτό έως ότου καταλάβουμε ότι είναι στην πραγματικότητα ο τρόπος του νεογέννητου να μαθαίνει και να επεξεργάζεται πληροφορίες για τα αντικείμενα γύρω του.

Κάνουν γκριμάτσες. Ένα άλλο παράξενο και υπέροχο πράγμα που κάνουν τα νεογέννητα είναι να κάνουν αστεία πρόσωπα, ή γκριμάτσες. Δεν το κάνουν όμως για να μας κάνουν να γελάσουμε, ούτε είναι τίποτα το ανησυχητικό. Είναι απλά ένα αντανακλαστικό ή αντίδραση στη σωματική διέγερση.

Αλληθωρίζουν. Κάτι που κάνει τις μαμάδες να ανησυχούν αρκετά είναι η τάση των μωρών τους να αλληθωρίζουν. Όμως, κατά τους πρώτους μήνες της ζωής, είναι εντελώς φυσιολογικό για τα μωρά να μοιάζουν αλλήθωρα μερικές φορές – από τη μία, γιατί κάποια γεννιούνται με επιπλέον πτυχώσεις του δέρματος γύρω από τις εσωτερικές γωνίες των ματιών, και από την άλλη, επειδή τα μάτια τους, όπως και οτιδήποτε άλλο, δεν έχουν συντονιστεί ακόμη απόλυτα. Εάν το νεογνό σας κάνει το ίδιο πράγμα, απλά παρακολουθήστε ότι το φαινόμενο σταματά γύρω στον μήνα 3. Αν όχι, μιλήστε με το γιατρό σας για να δείτε εάν μια ιατρική παρέμβαση είναι χρειαζούμενη.

Χαμογελούν με τη γλώσσα τους έξω. Αυτό είναι μία από αυτές τις περίεργες αλλά αξιολάτρευτες ιδιομορφίες των νεογέννητων μωρών που όπως και τόσα άλλα, και αυτό είναι άλλο ένα αποδεικτικό στοιχείο ότι έχουν λίγο ή καθόλου έλεγχο πάνω στις κινήσεις τους και τα χαρακτηριστικά του προσώπου – ακόμα. Όσο αυτό συμβαίνει με το νέο μωρό σας απλώς απολαύστε το!

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα κάνετε το μωρό σας να κοιμάται όλη νύχτα (και πότε)

Να κάνω μασάζ στο μωρό μου;