5 καθημερινά τελετουργικά ομορφιάς!
Eίμαι μαμά ΜΟΔΑ & ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

5 καθημερινά τελετουργικά ομορφιάς!

November 6, 2022

author:

Parenting.gr

5 καθημερινά τελετουργικά ομορφιάς!

Αγαπητή μου φίλη, είμαστε σίγουροι ότι τουλάχιστον 1-2 φορές, έχεις πέσει κατευθείαν στο κρεβάτι και έχεις αμέσως αποκοιμηθεί με τα ρούχα και το μακιγιάζ στο πρόσωπο… Γνωρίζουμε επίσης ότι κάποιες από εσάς εκεί έξω, που δεν έχουν ποτέ αγοράσει μια κρέμα ματιών – ή έχουν μια που δεν χρησιμοποιούν ποτέ – επειδή το δέρμα σας εξακολουθεί να είναι λείο και απαλό, σαν το δέρμα του μωρού σας. Επίσης, δεν χρειάζεται καν να μαντέψουμε πόσες από εσάς φοράτε αντηλιακό, αποκλειστικά και μόνο στην παραλία. Για όσες από εσάς, αυτά δεν ισχύουν, αξίζει ένα μεγάλο μπράβο. Αλλά για τις υπόλοιπες, που φοβάμαι ότι είναι η πλειοψηφία, έχουμε μερικά σοφά μυστικά να σας αποκαλύψουμε:

1. Καθαρισμός προσώπου
bigstock_Face_Washing_15217911Είναι καλό να πλένεις το πρόσωπό σου το πρωί, κατά τη διάρκεια του ντους και πάλι μια φορά το βράδυ, πριν από τον ύπνο ή αμέσως μετά την επιστροφή από τη δουλειά, ανάλογα με το πρόγραμμα της ημέρας. Επίσης, ο καθαρισμός του προσώπου μετά από μια προπόνηση στο γυμναστήριο, είναι μια καλή ιδέα, καθώς βοηθά στην πρόληψη της εμφάνισης ακμής. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο καθαριστικό, κατά προτίμηση φαρμακευτικό, που να ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας σου.

face-cleansing-wipes-12. … Αλλά όχι πριν έχεις αφαιρέσει το μακιγιάζ σου!

Τα περισσότερα καθαριστικά, απλά δεν αφαιρούν όλη την βρωμιά από το πρόσωπο. Να αφαιρείς προσεκτικά το μακιγιάζ πρώτα. Μπορείς να χρησιμοποιείς μαντιλάκια καθαρισμού ή βαμβάκι εμποτισμένο με λοσιόν ντεμακιάζ ή γαλάκτωμα καθαρισμού.

3. Απολέπιση
How-to-Exfoliate-Your-Skin1Είτε βρεις χρόνο να το κάνεις 1 ή 2 φορές την εβδομάδα, η τακτική απολέπιση είναι ζήτημα-κλειδί. Χαρίζει στο πρόσωπό σου μια στιγμιαία λάμψη και σε βοηθά να ξεφορτωθείς τα στρώματα των νεκρών κυττάρων, που θαμπώνουν το δέρμα. Μπορείς να χρησιμοποιείς μια ειδική βούρτσα για την καθημερινή απολέπιση, ή ένα κατάλληλο προϊόν για το σκοπό αυτό.

skd276258sdc4. Aντηλιακή προστασία κάθε εποχή
Ναι, ακόμα και το χειμώνα. Είναι εύκολο να προμηθευτείς μια ενυδατική κρέμα που να έχει κάποιο δείκτη προστασίας. Σοβαρά, είναι ανεύθυνο να παραλείψεις αυτό το βήμα. Δεν θέλεις να καταλήξεις με ρυτίδες πρόωρα στη ζωή σου και σίγουρα δεν θέλεις να κινδυνεύεις από καρκίνο του δέρματος.

5. Δώσε στα μαλλιά σου ένα διάλειμμα
Σατέν_μαξιλαροθήκες_για_υγιή_μαλλιά-4

Μπορείς να ζήσεις και χωρίς ισιωμένο μαλλί. Σταμάτα να παρέχεις σταθερά θερμότητα στα μαλλιά σου – είναι σοβαρά επιζήμια διαδικασία. Ακόμα κι αν χρησιμοποιείς προστατευτικό σπρέι θερμότητας, θα πρέπει πραγματικά να υιοθετείς το φυσικό look σου από καιρό σε καιρό. Επίσης, μην κάνεις πολύ σφιχτές αλογοουρές ή κότσους, καθώς έτσι μπορεί να χάσεις μαλλιά. Το ίδιο ισχύει και για τα extensions.

Originally posted 2014-11-21 04:39:41.