5 δημιουργικοί τρόποι για να κατασκευάσουμε "Παιχνίδια αφής" για τα παιδιά μας!
7hmeres Eίμαι μαμά Δραστηριότητες ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

5 δημιουργικοί τρόποι για να κατασκευάσουμε "Παιχνίδια αφής" για τα παιδιά μας!

April 26, 2020

author:

Parenting.gr

5 δημιουργικοί τρόποι για να κατασκευάσουμε "Παιχνίδια αφής" για τα παιδιά μας!

12Το παιχνίδι της αφής θεωρείται μια μέθοδος που βοηθά πολύ τα παιδιά να αναπτυχθούν, μέσα από την απόκτηση της εμπειρίας του να αγγίζουν κάτι με τα ίδια τους τα χέρια. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, σαν αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής, τα παιδιά αναπτύσσουν την κριτική τους ικανότητα, αλλά και την λεπτές κινητικές τους δεξιότητες. Επιπλέον, είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να συνδέσουν τις έννοιες των λέξεων με τις αντίστοιχες εμπειρίες, θέτοντας έτσι τα θεμέλια για να μάθουν να γράφουν σωστά. Τέλος, τα παιχνίδια της αφής διδάσκουν στα παιδιά πως να συνεργάζονται με άλλα άτομα με σκοπό την επίλυση προβλημάτων.

Αν θέλουμε να παίξουμε με τα παιδιά μας δίνοντάς τους παράλληλα την ευκαιρία να μάθουν πράγματα, τότε μπορούμε να δημιουργήσουμε τους δικούς μας ξεχωριστούς κάδους αφής. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να γεμίσουμε μερικά ρηχά δοχεία με υλικά που θα διεγείρουν την αφή και την όσφρηση των παιδιών – λίγη φρέσκια ρίγανη ή μερικά φασόλια γίγαντες θα μπορούσαν να λειτουργήσουν περίφημα. Για να δούμε όμως μερικές ακόμα ιδέες:

1. Γήινο τοπίο
9510963509_096bd491ee_o-640x359

Κατασκευάζουμε μια μικρογραφία της γης, μέσα σε ένα ανοιχτό μεταλλικό δοχείο. Για το σκοπό αυτό, αραδιάζουμε λίγο χώμα, πέτρες και ξυλάκια. Αν υπάρχει ο χώρος, φυτεύουμε και λίγα φυτά. Στην επιφάνεια του “εδάφους”, τοποθετούμε μινιατούρες οχημάτων και ζώων για να δώσουμε ζωή στην κατασκευή μας. Τα παιδιά θα ευχαριστηθούν ιδιαίτερα να σκάβουν το χώμα και να περιποιούνται τα φυτά τους.

2. Παράδεισος από φυσαλίδες
4067041080_81f83d6173_o-640x360

Τα μικρά – αλλά και τα μεγαλύτερα – παιδιά, αγαπούν τις σαπουνόφουσκες! Γι’ αυτό, αν τοποθετήσουμε μια ποσότητα νερού με υγρό κρεμοσάπουνο μέσα σε ένα ρηχό δοχείο και ενεργοποιούμε το μίξερ χειρός, τότε θα ακολουθήσει ένας “χαμός” από σπουνόφουσκες που θα μας πάρουν τα μυαλά!

3. Σπιτικό χιόνι
disney-frozen-diy-play-snow-step51-640x360

Ποιος είπε ότι δεν μπορούμε να παρασκευάσουμε χιόνι στο σπίτι μόνοι μας; Αν αναμείξουμε μια ποσότητα από καλαμποκάλευρο με λίγο αφρό ξυρίσματος, τότε το λευκό αποτέλεσμα που θα ξεχυθεί καταιγιστικά θα μας ενθουσιάσει!

4. Λαμπτήρες λάβας
maxresdefault (10)

Είναι πραγματικά ασύλληπτο πόσο εύκολα μπορούμε να κατασκευάσουμε ομοιώματα από λαμπτήρες λάβας, ακολουθώντας απλά βήματα. Μέσα σε ένα πλαστικό μπουκάλι από νερό, τοποθετούμε baby oil και αναμειγνύουμε με χρωστικές ουσίες τροφίμων. Έπειτα, προσθέτουμε νερό και ανακινούμε το μπουκάλι, για να έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το εξαιρετικό εφέ.

5. Πολύχρωμο ρύζι
6007577760_a0bc09a358_o-640x359

Για να βάψουμε το ρύζι, χρειαζόμαστε μικρές ανθεκτικές σακούλες στις οποίες τοποθετούμε λίγο ξύδι και χρωστικές ουσίες τροφίμων. Έπειτα, βάζουμε μέσα στη σακούλα το ρύζι και κουνάμε καλά μέχρι οι κόκκοι του να βαφτούν αποτελεσματικά. Το πολύχρωμο ρύζι είναι ένα περίφημο πρώτο υλικό για να κατασκευάσουν οι μικροί μας φίλοι στη συνέχεια ψηφιδωτές κατασκευές ή ζωγραφιές.

Πηγή: paixnidia.gr

Διαβάστε επίσης: Πώς θα οργανώσεις το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού!

Originally posted 2015-08-17 04:40:27.