4 πράγματα των πρώτων ημερών με το μωρό που ευτυχώς ξεχνάς!
ΒΡΕΦΟΣ ΠΑΙΔΙ ΤΟΚΕΤΟΣ

4 πράγματα των πρώτων ημερών με το μωρό που ευτυχώς ξεχνάς!

July 14, 2020

author:

Parenting.gr

4 πράγματα των πρώτων ημερών με το μωρό που ευτυχώς ξεχνάς!

Ο ερχομός του μωρού ίσως είναι το πιο σημαντικό που σου συνέβη. Όμως δεν είναι όλες οι στιγμές καλές και ρόδινες! Η ευτυχία είναι μεγάλη όπως και η κούραση των πρώτων ημερών! Η νέα φάση της ζωής σου, σου δημιουργεί ανάμεικτα συναισθήματα και πολλές φορές φέρνει πολλή κούραση. Ευτυχώς όμως στο τέλος κρατάς μόνο τα καλά και ξεχνάς τις δυσκολίες! Οπότε αν είσαι νέα μανούλα μην ανησυχείς! Αυτά που σε δυσκολεύουν τώρα μετά θα τα ξεχάσεις!

Η έλλειψη ύπνου. Είναι κάτι που ταλαιπωρεί σχεδόν όλες τις μαμάδες. Ναι θα κοιμάσαι λίγο, θα διακόπτεται ο ύπνος σου και όσο κι αν θες να κοιμηθείς ένα συνεχόμενο οχτάωρο δυστυχώς δε θα γίνεται. Όμως μόλις περάσει ο πρώτος καιρός που είναι και τα δύσκολα μετά η έλλειψη ύπνου παραμένει μια ανάμνηση!

Ο τοκετός. Είτε γέννησες με φυσιολογικό τοκετό είτε με καισαρική το σίγουρο είναι ότι θα ξεχάσεις πολύ σύντομα τους πόνους και όλες τις πιθανές δυσκολίες που είχες! Μόλις αναρρώσεις έχοντας αγκαλιά το πλασματάκι σου ξεχνάς τους πόνους που πέρασες!

Κολικοί. Τα περισσότερα μωράκια έχουν κολικούς και πονάνε ή ζορίζονται. Και μαζί τους ζορίζεσαι κι εσύ γιατί δεν ξέρεις πώς να τα βοηθήσεις και στεναχωριέσαι γιατί δε θες να πονάνε! Όμως ξεχνιούνται γρήγορα και από τη μαμά και από το μωρό!

Αποπροσανατολισμός. Σχεδόν όλες οι νέες μανούλες βιώνουν έναν αποπροσανατολισμό ζωής! Οι πρώτες εβδομάδες είναι τελείως πρωτόγνωρες και με πολλά εμπόδια! Από το περίεργο αίσθημα του θηλασμού μέχρι το κλείσιμο και το άνοιγμα του καροτσιού όλα φαίνονται βουνό και τίποτα δε θυμίζει την προηγούμενη ζωή! Όποια εμπόδια όμως και εάν συναντάς μετά από λίγους μήνες θα σου φαίνονται παρελθόν και θα έχεις καταφέρει εύκολα να χειρίζεσαι όλες τις νέες περιστάσεις, ενώ με έναν μαγικό τρόπο θα μπορείς να κάνεις περισσότερα πράγματα ταυτόχρονα απ’ ότι πριν τη γέννηση του παιδιού! Σα να σου έδωσε το μωρό τη φώτιση να αποκτήσεις και επιπλέον ικανότητες στα  χέρια σου και τα πόδια σου!

Διαβάστε επίσης:

Θηλασμός: η σωστή στάση
Πώς να κάνετε μπάνιο το νεογέννητο μωράκι σας!