3 βιβλία που κάθε παιδί πρέπει να διαβάσει
ΝΗΠΙΟ ΠΑΙΔΙ ΠΑΙΔΙ

3 βιβλία που κάθε παιδί πρέπει να διαβάσει

January 13, 2022

author:

Parenting.gr

3 βιβλία που κάθε παιδί πρέπει να διαβάσει

Υπάρχουν βιβλία που μας στιγμάτισαν και αποτέλεσαν μέρος της παιδικής ηλικίας μας. Για αρκετούς ήταν και η είσοδός μας στον κόσμο του βιβλίου. Υπάρχουν βιβλία κλασικά που απευθύνονται στα παιδιά και που θα έπρεπε κάθε παιδί να έχει στην βιβλιοθήκη του.

Ας δούμε κάποια από αυτά.

-Ο μικρός πρίγκιπας


Το αριστούργημα του Antoine De Saint-Exupery είναι ένα βιβλίο που έχουμε στις βιβλιοθήκες μας από μικροί και ανατρέχουμε σ’ αυτό και ως μεγάλοι. Τι πιο όμορφο από αυτήν την ιστορία. Ένας μικρός πρίγκιπας, μια αλεπού, ο αστεροειδής και το τριαντάφυλλο…

-Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα


Ένα βιβλίο που θα πείσει το παιδί για την αξία της γνώσης. Που θα ξεσηκώσει τη φιλομάθειά του και ίσως θα το κάνει να διψά για μόρφωση όπως ο ήρωας του βιβλίου. Το αριστούργημα του Μενέλαου Λουντέμη πρωτοεκδόθηκε το 1956 και από τότε έχει αλλάξει αμέτρητα παιδικά χεράκια.

-Το καπλάνι της βιτρίνας

Η συγγραφέας Άλκη Ζέη είναι μάλλον η πιο αγαπημένη συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας. Το βιβλίο «Το καπλάνι της βιτρίνας» είναι ένα βιβλίο που ένα παιδί μπορεί να διαβάσει μέσα σε ελάχιστες μέρες αφού η ιστορία που συνταράσσει τη Μυρτώ και τη Μέλια είναι τέτοια που σε κρατά σε αγωνία.

Τo Black Friday που έρχεται είναι μια καλή ευκαιρία για να αγοράσετε τα αγαπημένα σας βιβλία για τα παιδιά.