Συμβουλές για την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκυο
Eίμαι μαμά Eκπαίδευση Γωνιά της μαμάς Δραστηριότητες ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Σπίτι & μαμά

Συμβουλές για την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκυο

June 12, 2019

author:

Parenting.gr

Συμβουλές για την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκυο

children-computers-600x400Το διαδίκτυο είναι πλέον μέρος της καθημερινής ζωής μας, και της ζωής των παιδιών μας. Οι κίνδυνοι είναι σαφέστατα πολλοί και τα παιδιά μας είναι ευθέως εκτεθειμένα σε αυτούς.  Για το λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό ένας γονέας να αναλάβει ενεργό ρόλο για την προστασία των παιδιών  από τα διάφορα αρπακτικά αλλά και το πορνογραφικό υλικό που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Να πως θα το πετύχεις:

– Απέκτησε εξοικείωση με την τεχνολογία με σκοπό να μάθεις να μπλοκάρεις ακατάλληλο υλικό.
– Τοποθέτησε τον υπολογιστή σε κοινόχρηστο χώρο του σπιτιού και όχι στις κρεβατοκάμαρες. Έτσι, θα μπορείς να βλέπεις και να ελέγχεις τη χρήση του.
– Μοιράσου με το παιδί τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έτσι ώστε να μπορείς να ελέγχεις τις συνομιλίες του.
– Βάλε σελιδοδείκτη στις αγαπημένες ιστοσελίδες του παιδιού, για άμεση ανάκληση
– Αφιερώσετε μαζί χρόνο για πλοήγηση, έτσι ώστε να έχεις την ευκαιρία να του επισημάνεις την ορθή διαδικτυακή συμπεριφορά.
– Απαγόρευσε στο παιδί να μπαίνει σε ιδιωτικά chat rooms. Μπλόκαρέ τα με χρήση των σχετικών εργαλείων που διατίθενται από τον πάροχο ίντερνετ ή με κατάλληλο λογισμικό. Έχε υπ’ όψη σου ότι με το να αναρτά ένας χρήστης μηνύματα σε δωμάτια συνομιλίας, αυτόματα αποκαλύπτεται και το email του στους υπόλοιπους.
– Nα παρακολουθείς την πιστωτική σου κάρτα και τους λογαριασμούς του τηλεφώνου για την περίπτωση απρόσμενων χρεώσεων.
– Δώσε βάση στο παιδί αν αντιληφθείς ή αν σου αποκαλύψει κάποια ιδιόρρυθμη διαδικτυακή συμπεριφορά.
– Κράτα εκτυπώσεις από ενοχλητικά ή απειλητικά μηνύματα που ενδεχομένως λαμβάνεις εσύ ή το παιδί στους προσωπικούς σας λογαριασμούς.
– Σε περίπτωση που αντιληφθείς περίπτωση απαγωγής ή βιαιοπραγίας σε βάρος ανηλίκου στο διαδίκτυο, ανάρτησης ή θέασης υλικού παιδικής πορνογραφίας, καταγγέλεις άμεσα το περιστατικό στη σελίδα www.safeline.gr ή/και στην αστυνομία.
– Πολλές ιστοσελίδες χρησιμοποιούν cookies, για να ανιχνεύουν πληροφορίες για τους χρήστες τους, όπως ονόματα, ηλεκτρονικές διευθύνσεις, και αγοραστικές προτιμήσεις. Μάθε πως απενεργοποιούνται τα cookies.

Originally posted 2014-07-03 12:22:00.