Η Ημέρα του Βιβλίου στις Εκδόσεις Παπαδόπουλος
LIFESTYLE ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Η Ημέρα του Βιβλίου στις Εκδόσεις Παπαδόπουλος

April 22, 2017

author:

Parenting.gr

Η Ημέρα του Βιβλίου στις Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος σας προσκαλούν στον εορτασμό της Ημέρας Βιβλίου (23 Απριλίου) που περιλαμβάνει παρουσιάσεις βιβλίων και δράσεις, για μικρούς και μεγάλους.

Το Σάββατο 22 Απριλίου 2017, στις 12:00 η ηθοποιός Έλενα Παπαϊωάννου θα βρίσκεται στο Βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων (Μασσαλίας 14, Αθήνα) και θα παρουσιάσει το βιβλίο Η ΚΥΡΙΑ ΑΙΦΕΛ. Ο ‘Aιφελ είναι ένας μηχανικός ευτυχισμένος, νέος, γοητευτικός κι ερωτευμένος. Που για την Κάτια, την όμορφη του αγαπημένη, το αδύνατον ξέρει να περιμένει. Γιατί ακόμα κι όσοι εκεί δεν έχουν ζήσει ξέρουν πως υπάρχουν και γκρίζες μέρες στο Παρίσι.

Επίσης, την ίδια ημέρα συνεχίζεται το Studium Generale 2017, που διοργανώνει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η Rhodes International Culture & Heritage Society (RICHeS), το οποίο περιλαμβάνει ομιλία με θέμα: Ευρώπη και πολλαπλές κρίσεις που αντιμετωπίζει. Η Ευρώπη τα τελευταία χρόνια δεν είναι ιδιαίτερα αγαπητή καθώς αντιμετωπίζει οικονομική κρίση, προσφυγική κρίση, Brexit, μια αυξανόμενη διαίρεση σε Ανατολή – Δύση και Βορρά – Νότο και φυσικά την κρίση στην ίδια τη χώρα μας με το Grexit να συζητείται ακόμα έστω και χαμηλόφωνα. Όλα αυτά δείχνουν ότι η Ευρώπη που ξεκίνησε ως ένα επαναστατικό πρότζεκτ αποτελεί πλέον ένα αμφιλεγόμενο θέμα και όλοι έχουν κάτι να πουν. Πολλοί αρνούνται να δουν τα βαθύτερα αίτια και τη μεγάλη εικόνα ενώ λίγοι πραγματικά έχουν γνώση για το τι είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και σε ποιο βαθμό επηρεάζει την καθημερινότητα μας. Η υπεράσπιση της Ευρώπης απαιτεί θάρρος για να πας αντίθετα προς το ρεύμα. Επίσης απαιτεί γνώση, που συνήθως είναι σε έλλειψη. Ο ομιλητής του Studium Generale 2017 κ. Λουκάς Τσούκαλης διαθέτει και θάρρος και γνώση.

Ο κ. Λουκάς Τσούκαλης είναι Καθηγητής Ευρωπαϊκής Οργάνωσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), Επισκέπτης Καθηγητής στο King’s College στο Λονδίνο και στο Κολέγιο της Ευρώπης στη Μπρυζ.  Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στις 19:00, στη Νέα Πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου.