2015: Αποφάσεις για μια πιο ευτυχισμένη μαμά!
Eίμαι μαμά Γωνιά της μαμάς Διατροφή & Συνταγές Σπίτι & μαμά Συμβουλές ΥΓΕΙΑ ΥΓΕΙΑ & ΑΣΚΗΣΗ

2015: Αποφάσεις για μια πιο ευτυχισμένη μαμά!

September 27, 2018

author:

Parenting.gr

2015: Αποφάσεις για μια πιο ευτυχισμένη μαμά!

H φετινή Πρωτοχρονιά θα είναι διαφορετική. Παλιότερα, μπορεί κάθε χρόνο τέτοια μέρα να έπαιρνες διάφορες αποφάσεις. Κάποιες μπορεί να τις εφάρμοσες, αλλά το πιο πιθανό είναι ότι δεν ακολούθησες τις περισσότερες από αυτές. Καθώς μεγαλώνεις και γίνεσαι σοφότερη και πιο πολυάσχολη, δεν θέλεις να κάνεις τα ίδια λάθη με τις αποτυχημένες αποφάσεις για το νέο έτος πάλι φέτος. Έτσι, φέτος είναι η κατάλληλη στιγμή για να θέσεις πιο ρεαλιστικούς στόχους για το νέο έτος. Αντί να κάνεις την ήδη πολυάσχολη ζωή σου πιο φορτωμένη ή αντί να πιέζεις τον εαυτό σου να είναι η τέλεια σύζυγος και μητέρα, γιατί να μην αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου και τη ζωή σου με μερικές εύκολες αποφάσεις για την σούπερ μαμά. Ναι, σούπερ μαμά – αυτή είσαι εσύ!

1. Φέτος θέλω να δημιουργήσω μια εύκολη καθημερινή ρουτίνα, με την οποία θα μπορώ να ζω καλύτερα

mom-and-kids1Μπορεί να καταφέρεις να ταϊζεις τα παιδιά και να είναι ντυμένα και έτοιμα για την ημέρα τους χωρίς μεγάλη δυσκολία, αλλά μετά να διαπιστώνεις ότι το πρωινό χάος σε αφήνει εξοντωμένη και εξαντλημένη. Αν οργανώσεις για σένα και τα παιδιά μια πιο εύκολη καθημερινότητα, όχι μόνον θα απλουστευτεί η ζωή σας, αλλά θα απομακρύνει τη γκρίνια και το άγχος και σίγουρα θα αισθάνεσαι καλύτερα με τον εαυτό σου. Ας δούμε ένα παράδειγμα, μιας διευκόλυνσης της καθημερινής ρουτίνας, που ειδικά κάθε εργαζόμενη μητέρα μπορεί να καθιερώσει.
Πρωί: στρώσιμο των κρεβατιών, ένα γρήγορο μάζεμα στο μπάνιο και προγραμματισμός για το δείπνο -απόψυξη προϊόντων κλπ-.
Βράδυ: καθορισμός των ρούχων και παπουτσιών για την επόμενη μέρα, μπανιάρισμα των παιδιών και βούρτσισμα των δοντιών. Ένα γρήγορο καθάρισμα της κουζίνας.

2. Φέτος θέλω υγεία & άσκηση χωρίς κόπο.

mom-weightsΠέρυσι μπορεί να γράφτηκες στο γυμναστήριο ή ίσως να αγόρασες ένα διάδρομο ή κάποιο άλλο όργανο. Φυσικά, θα ήθελες να είχες ελεύθερο χρόνο για να πηγαίνεις στο γυμναστήριο ή για να προπονείσαι στο σπίτι. Θέλεις φέτος να αλλάξουν τα πράγματα, σωστά; Λοιπόν, για να παραμείνεις σε φόρμα και υγιής, δεν χρειάζεται απαραίτητα μεγάλη αναστάτωση. Ξεκίνα να κάνεις μίνι-προπονήσεις. Προσπάθησε να κάνεις λίγες ασκήσεις, όσο πιο συχνά μπορείς. Μερικές ιδέες για μίνι-προπονήσεις, είναι να χορεύεις με τα παιδιά, να σφίγγεις τους κοιλιακούς μυς ενώ οδηγάς, ή να περπατάς λίγο μετά το δείπνο. Μπορείς επίσης να κάνεις ασκήσεις με βαράκια. Ακόμη και αν κάνεις δεκαπεντάλεπτες προπονήσεις, μερικές φορές την εβδομάδα, θα βοηθηθείς ώστε να κρατάς τη γραμμή και τη φόρμα σου. Δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι την άσκηση σαν αγγαρεία.

3. Φέτος θέλω να τρώμε περισσότερα γεύματα στο σπίτι

Family-EatingΑν είσαι μια πολυάσχολη μαμά, ίσως καταλήξεις να τρως πιο συχνά από ότι θα ήθελες. Αυτή δεν είναι και η πιο υγιεινή διατροφή και ίσως αν τρως έξω όλη την ώρα, να αποτελεί και άσκοπα έξοδα. Φέτος, πάρε την απόφαση να κάνεις τα γεύματα πιο πρακτικά. Τώρα αυτό, μπορεί να έρχεται σε αντίθεση με τις συμβουλές για λιτή διαβίωση, όμως μερικές φορές δαπανώντας λιγότερα δεν σημαίνει πραγματικά ότι σου κοστίζει και λιγότερο. Όταν πηγαίνεις για ψώνια, αναλογίσου καλύτερα τι είναι πρακτικό και βολικό. Μπορεί να ξοδέψεις λίγο περισσότερα για ψώνια, με την αγορά γευμάτων που είναι πιο εύκολο να προετοιμαστούν, αλλά αυτό εξακολουθεί να είναι φθηνότερο από το να τρως έξω. Μπορεί λοιπόν ενώ να αγοράζεις όλα τα απαραίτητα για ένα υγιεινό γεύμα, στη συνέχεια επειδή είσαι τόσο απασχολημένη, να καταλήγεις να μην μαγειρεύεις πραγματικά υγιεινά γεύματα. Έτσι, φέτος φρόντισε να κάνεις τη μαγειρική σου πιο εύκολη. Βρες πολλές εύκολες συνταγές που σας αρέσουν και είναι εύκολο να μαγειρευτούν και ψώνισε προϊόντα και τρόφιμα που είναι βολικά για την πολυάσχολη ζωή σου.

4. Φέτος θέλω να λαμβάνω καλύτερες αποφάσεις για τα οικονομικά

couple-planning-financesΊσως μια απόφαση της φετινής Πρωτοχρονιάς να είναι να απαλλαγείτε από τα χρέη. Πιθανόν ήδη να προσπαθείτε προς αυτή την κατεύθυνση. Η εξόφληση των χρεών, είναι ένας δύσκολος στόχος και δεν είναι κάτι από το οποίο μπορείτε να απαλλαχτείτε γρήγορα. Φέτος, όμως, μπορείς να κάνεις κάποιες επιλογές που θα βοηθήσουν να μην χρεωθείς περισσότερο αλλά και να αρχίσεις να προετοιμάζεις μια καλύτερη ζωή για το μέλλον.

5. Φέτος θέλω να σταματήσω τον υπερβολικό “προγραμματισμό”

pretty very busy multitasking housewife on whiteΣτην προσπάθειά σoυ να γίνεις μια τέλεια μαμά, πηγαίνεις τα παιδιά στο ποδόσφαιρο, στο χορό, στη γυμναστική, συμμετέχεις στις συναντήσεις γονέων-καθηγητών και προσπαθείς να συνδυάσεις όλα αυτά με τις ευθύνες που έχεις ήδη στη δουλειά σου. Αυτό είναι αρκετό για να γίνει κάποιος εκκεντρικός και αγχώδης. Στο τέλος της ημέρας, αν και έχεις εργαστεί, μπορεί και να αισθάνεσαι σαν να μην έχεις κάνει τίποτα. Γιατί ενώ δεν έχεις σταθεί όλη την ημέρα, το σπίτι είναι άνω κάτω, το δείπνο ξεπετάγεται από μία χάρτινη σακούλα και τα παιδιά μόλις που ξεκινούν να σου πουν για την ημέρα τους. Φρόντισε αυτή τη χρονιά να δεσμευτείς ότι θα δαπανήσεις περισσότερο χρόνο με την οικογένειά σου και να πω όχι σε άσκοπους προγραμματισμούς.

Originally posted 2015-01-01 04:55:10.