Προστάτευσε τα μαλλιά σου από τον ήλιο και τη θάλασσα
ΜΟΔΑ & ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Προστάτευσε τα μαλλιά σου από τον ήλιο και τη θάλασσα

December 5, 2019

author:

Parenting.gr

Προστάτευσε τα μαλλιά σου από τον ήλιο και τη θάλασσα

Το αγαπημένο μας καλοκαίρι λόγω της υψηλής θερμοκρασίας αλλά και της θάλασσας, αποτελεί “απειλή” για τα μαλλιά μας.  Εσείς που είστε έγκυες και έχετε, χάρη στις ορμόνες, υπέροχα λαμπερά μαλλιά, μην ξεχαστείτε! Τα μαλλιά σας μετά τη γέννα θα υποστούν μεγάλο “σοκ”. Εάν, μάλιστα, θηλάσετε ( το οποίο προτείνουμε και ευχόμαστε),θα αργήσετε να δείτε βελτίωση στην τρίχα σας. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να προφυλάξετε τα μαλλιά σας από την αρχή του καλοκαιριού και να τα θωρακίσετε  απέναντι στον ήλιο και τη ζέστη.

Δείτε παρακάτω μερικές συμβουλές:

Κουρέψτε τις άκρες

Ιδανικά, ξεκινήστε με ένα καλό καθάρισμα της ψαλίδας στην έναρξη του καλοκαιριού. Ή εάν νιώθετε ανάγκη για αλλαγή, τολμήστε ένα κοντό μοντέρνο κούρεμα και απολαύστε τη θάλασσα με ανανεωμένο look! Σε κάθε περίπτωση, στο τέλος του καλοκαιριού, επαναλάβετε το κούρεμα και την περιποίηση στις άκρες.

shutterstock_439295884
Ενυδατωθείτε

Τα μαλλιά μας διψάνε! Ό,τι κι αν κάνετε, εάν δε πίνετε αρκετό νερό, τότε δε θα πετύχετε τίποτα! Ενισχύστε την ενυδάτωση σας με φυσικούς χυμούς, φρούτα και τα λαχανικά.

Μην ξεχνάτε αντηλιακό και καπέλο

Τα μαλλιά μας χρειάζονται κι αυτά αντηλιακή προστασία. Δοκιμάστε προϊόντα  με υψηλό δείκτη SPF  και ενισχύστε την προστασία με το καπέλο σας.

shutterstock_54618631
Αποφύγετε τη χρήση θερμότητας

O ήλιος αποτελεί ήδη μεγάλη πηγή θερμότητας για τα ταλαιπωρημένα σας μαλλιά. Μην τα επιβαρύνετε και με το πιστολάκι ή το σίδερο ισιώματος. Ιδανικά, σκουπίστε απαλά τα μαλλιά σας με μία πετσέτα και αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά, με τον αέρα. Διαφορετικά, μειώστε την ένταση του αέρα αλλά και τη ζέστη στο πιστολάκι και κρατήστε το σε μακρινή απόσταση.

Χρησιμοποιείστε μαλακτική κρέμα

Βοηθήστε στην ενυδάτωση των μαλλιών σας με μια καλής ποιότητας μαλακτική κρέμα. Είναι σημαντικό να επιλέξετε μια μάρκα που να ταιριάζει στον τύπο και την υφή των μαλλιών σας, διαφορετικά μπορεί να έχει αντίθετο αποτέλεσμα. Ενισχύστε την προσπάθεια ενυδάτωσης εφαρμόζοντας δύο φορές την εβδομάδα μία καλή μάσκα πρωτεΐνης ή κάποιο άλλο προϊόν βαθιάς ενυδάτωσης της τρίχας. Εναλλακτικά φτιάξτε μόνη σας απίθανες χειροποίητες μάσκες ενυδάτωσης για τα μαλλιά.

shutterstock_155117039
Φροντίστε περισσότερο τα βαμμένα μαλλιά

Ο ήλιος είναι ο εχθρός της βαφής σας καθώς εξασθενεί το χρώμα και προκαλεί επιπλέον ξηρότητα. Εαν χρησιμοποιείτε προϊόντα μαλλιών, τώρα περισσότερο από καθε άλλη φορά υπάρχει ανάγκη να επιλέξετε εξειδικευμένα  για βαμμένα μαλλιά. Ιδανικά, αποφεύγετε τη βαφή μέσα στα καλοκαίρι. Αν όμως δεν μπορείτε να κάνετε αλλιώς,  προσπαθήστε τις πρώτες ημέρες να αποφύγετε την έκθεση στο δυνατό ήλιο.

Αποφύγετε τη χρήση πολλών καλλυντικών

Αυτήν την περίοδο τα μαλλιά σας ούτως ή άλλως ξηραίνονται και καταστρέφονται. Μην τα επιβαρύνετε με χημικά προϊόντα, τα οποία συνδυασμένα με τη θερμότητα από το πιστολάκι, επιδεινώνουν πολύ την κατάσταση.

Προστατευτείτε από τον αέρα

Τα μελτέμια στα νησιά μας, εκτός ότι χαλάνε τις διακοπές μας, επιβαρύνουν και τα μαλλιά μας! Μαζέψτε τα μαλλιά σας όταν φυσάει πολύ στην παραλία και  ελέγξετε τα πιάνοντας τα έναν κότσο. Ο δυνατός αέρας σε συνδυασμό με τη ζέστη και το θαλασσινό νερό μπερδεύουν τα μαλλιά  και τα κάνουν ακόμα πιο ατίθασα.

Δώστε στα μαλλιά σας τη φροντίδα που τους αξίζει!

Originally posted 2016-08-21 04:30:22.