Διοργάνωση προγραμμάτων διακοπών για οικογένειες με παιδιά στο φάσμα του αυτισμού
ΒΡΕΦΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΦΗΒΟΣ ΝΗΠΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΙΔΙ ΠΑΙΔΙ ΤΑΞΙΔΙΑ

Διοργάνωση προγραμμάτων διακοπών για οικογένειες με παιδιά στο φάσμα του αυτισμού

November 5, 2019

author:

Parenting.gr

Διοργάνωση προγραμμάτων διακοπών για οικογένειες με παιδιά στο φάσμα του αυτισμού

H εταιρία A million senses είναι μια καινοτόμος κοινωνική επιχείρηση που συστάθηκε το 2016.
Στόχος της είναι η διοργάνωση εξειδικευμένων προγραμμάτων διακοπών, που καλύπτουν τις ανάγκες των οικογενειών με παιδιά στο φάσμα του αυτισμού.

Οι άνθρωποι της είναι εξειδικευμένοι επαγγελματίες με βαθιά γνώση του χώρου της ειδικής αγωγής και της ανάγκης των οικογενειών να απολαμβάνουν ελεύθερο και ξεκούραστο χρόνο. Συνεργαζόνται με ταξιδιωτικά καταλύματα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και επιλέγουν τους συνεργάτες τους με βάση την ευαισθησία, την προθυμία και την ικανότητα τους να καλύψουν τις ειδικές ανάγκες των φιλοξενούμενων οικογενειών.

shutterstock_330385577

Συμφωνα με δηλώσεις της κας Αγγέλας Μεννή στην Καθημερινή, το φετινό καλοκαίρι το πρόγραμμα τρέχει πιλοτικά και προσφέρει δύο πακέτα διακοπών έξι διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχείο, σε Κέρκυρα και Μονεμβασιά. «Ο στόχος μας δεν είναι να απομονώσουμε τις οικογένειες, το αντίθετο, να είναι ενταγμένες στην κοινότητα, αλλά υπό συνθήκες που θα εξασφαλίζουν τη διασκέδαση και τη χαλάρωσή τους. Προϋπόθεση είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των ξενοδόχων και του προσωπικού, την οποία αναλαμβάνουμε. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι του ξενοδοχείου πρέπει να φροντίζουν ώστε τα δωμάτια των οικογενειών να μην είναι στο πιο θορυβώδες σημείο της εγκατάστασης ή όταν ζητούν τον λογαριασμό στο εστιατόριο, αυτός να έρχεται κατευθείαν, να μην περιμένουν».

Το πρόγραμμα της διαμονής περιλαμβάνει απασχόληση για τα παιδιά από ειδική ομάδα υποστηρικτών (εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους) με σχετική εκπαίδευση καθώς και σειρά ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων και παιχνιδιών. Παράλληλα, υπάρχει 24-ωρη υπηρεσία ειδοποίησης έμπειρου προσωπικού για αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης.

shutterstock_146945084

Οι διακοπές και η ξεκούραση δεν αποτελούν προνόμιο ορισμένων οικογενειών και σίγουρα δεν αφορούν μόνο συγκεκριμένα παιδιά.
Αυτή η προσπάθεια έρχεται να διευκολύνει όλες τις οικογένειες να απολαύσουν ξέγνοιαστες και ξεκούραστες διακοπές και να δώσει ευκαιρία σε όλα τα παιδιά να διασκεδάσουν!

Originally posted 2016-07-12 10:00:48.