13 τρόποι που το τένις ‘χτίζει’ το τέλειο σώμα
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

13 τρόποι που το τένις ‘χτίζει’ το τέλειο σώμα

September 2, 2020

author:

Parenting.gr

13 τρόποι που το τένις ‘χτίζει’ το τέλειο σώμα

shutterstock_224638231Το τένις μάς παρέχει:

1. Αερόβια υπεροχή από την καύση του λίπους και τη βελτίωση της καρδιαγγειακής φυσικής κατάστασής μας καθώς και τη διατήρηση υψηλών επιπέδων ενέργειας.

2. Αναερόβια υπεροχή, προσφέροντας σύντομες, έντονες εκρήξεις κινητικής δραστηριότητας που βοηθούν τους μυς να χρησιμοποιούν το οξυγόνο αποτελεσματικά.

3. Δυνατότητες επιτάχυνσης από την πρακτική στο σπριντ, τα άλματα και την γρήγορη αναπνοή προκειμένου να κινηθούμε γρήγορα.

4. Ισχυρό πρώτο βήμα καθώς αυτό απαιτεί αναμονή, γρήγορο χρόνο αντίδρασης και έκρηξη σε δράση.

5. Ταχύτητα μέσα από μια σειρά κινήσεων σπριντ από πλευρά σε πλευρά και μπρος – πίσω όταν προσπαθούμε να φτάσουμε την μπάλα.

6. Δύναμη στα πόδια μέσα από εκατοντάδες εκκινήσεις και απότομες στάσεις που καθιστούν ισχυρότερους τους μύες των ποδιών.

7. Γενικό συντονισμό του σώματος δεδομένου ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε σε θέση και στη συνέχεια να ορθώσουμε το ανώτερο σώμα μας έτσι ώστε να χτυπήσουμε την μπάλα με επιτυχία.

8. Ευκινησία καθώς αναγκαζόμαστε να αλλάζουμε κατεύθυνση ακόμα και 5 φορές σε 10 δευτερόλεπτα κατά τη διάρκεια ενός τυπικού σημείου του τένις.

9. Δυναμική ισορροπία ανάμεσα σε εκατοντάδες εκκινήσεις, στάσεις, αλλαγές κατεύθυνσης και το χτύπημα της μπάλας καθώς τρέχουμε.

10. Υγιή οστά και βελτίωση της πυκνότητάς τους καθώς ενισχύει τα οστά των νεαρών παικτών και βοηθά στην πρόληψη της οστεοπόρωσης σε μεγαλύτερους παίκτες.

11. Ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα μέσα από τις διεργασίες που τελούνται στο σώμα μας καθώς παίζουμε οι οποίες προωθούν τη γενική υγεία, την καλή φυσική κατάσταση και την αντίσταση στις ασθένειες.

12. Συντονισμό οφθαλμών και χεριών καθώς κρίνουμε συνεχώς τον χρονισμό μεταξύ της μπάλας και του κατάλληλου σημείου επαφής με τη ρακέτα.

13. Ευλυγισία λόγω των συνεχών τεντωμάτων και ελιγμών για να επιστρέψουμε την μπάλα προς τον αντίπαλό μας.

Αν λοιπόν θέλουμε να χτίσουμε το τέλειο σώμα, το τένις προσφέρεται απλόχερα. Θα χρειαστούμε φυσικά και τον απαραίτητο εξοπλισμό που δεν είναι ιδιαίτερα ακριβός, μπορούμε να βρούμε μέχρι και τις πιο επώνυμες ρακέτες, όπως τις ρακέτες Wilson, σε πολύ καλές τιμές.

Διαβάστε επίσης:

Η σημασία της γυμναστική κατά τις πρώτες έξι εβδομάδες μετά τον τοκετό

Όλα όσα θέλεις να μάθεις για την γυμναστική κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης

Originally posted 2016-04-08 04:12:13.