10 tips για το design του βρεφικού δωματίου!
ΒΡΕΦΟΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΠΑΙΔΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

10 tips για το design του βρεφικού δωματίου!

August 15, 2018

author:

Parenting.gr

10 tips για το design του βρεφικού δωματίου!

Θέλεις να ξεκινήσεις να διακοσμήσεις το παιδικό δωμάτιο του μωρού σου, αλλά δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις;
Εδώ θα βρεις τις top 10 συμβουλές που θα σε καθοδηγήσουν και θα σε εμπνεύσουν.

1. Εξέτασε τη θέση και τη λειτουργικότητα του δωματίου
Αν μπορείς να έχεις επιλογές, επίλεξε ένα ήσυχο δωμάτιο, κοντά στην κρεβατοκάμαρά σας, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να περπατάτε μεγάλη απόσταση τη νύχτα. Βεβαιώσου ότι το δωμάτιο διαθέτει επαρκή θέρμανση και καλό εξαερισμό. Αν τα παράθυρα δεν έχουν πατζούρια, βάλε περσίδες συσκότισης ή βαριές σκούρες κουρτίνες για να βοηθήσεις το μωρό σου να κοιμάται.

2. Ενσωμάτωσε το ύφος του σπιτιού σας στην διακόσμηση του παιδικού δωματίου
Είναι άραγε το στυλ του υπόλοιπου σπιτιού κλασικό ή μοντέρνο; Μήπως ένας συνδυασμός των δυο; Είναι σημαντικό το decor του παιδικού δωματίου να αντανακλά το προσωπικό σας στυλ και να δένει με την υπόλοιπη διακόσμηση του σπιτιού. Διαφορετικά, υπάρχει φόβος να το βαρεθείτε πολύ γρήγορα.

3. Μάζεψε ιδέες!
Αναζήτησε στο διαδίκτυο και σε περιοδικά εικόνες που αγαπάς και συγκέντρωσέ τες σε ένα λεύκωμα. Αυτό θα σε βοηθήσει να επιλέξεις τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσεις, θα κρατήσει τις ιδέες σου εστιασμένες και θα ολοκληρώσει το πλάνο σου.

4. Επένδυσε στην απλότητα
Με όλα τα εντυπωσιακά παιδικά έπιπλα και αξεσουάρ που διατίθενται, είναι πιθανό να “χαθείς στις επιλογές”. Επένδυσε στην απλότητα και αποφάσισε νωρίς ένα ενιαίο decor για το δωμάτιο.  Επίλεξε ένα ουδέτερο φόντο και αξεσουάρ κατάλληλα (όσο το δυνατόν) για κάθε ηλικία . Έτσι, θα μειωθεί η ανάγκη για επαναλαμβανόμενες ανακαινίσεις.

5. Επίλεξε ήπια, ήρεμα χρώματα
Εξέτασε τη χρήση χρωμάτων που ηρεμούν και χαλαρώνουν. Όταν το μωρό σου μεγαλώσει θα εκφράσει τη γνώμη του, ωστόσο σε αυτή τη χρονική στιγμή σκέψου τι κάνει εσένα να αισθάνεσαι χαλαρή. Οι μαμάδες χρειάζονται ηρεμία περισσότερο από οτιδήποτε άλλο για να ανταπαξέλθουν στις αυξανόμενες απαιτήσεις της λοχείας.

6 Επίλεξε ευπροσάρμοστη διακόσμηση
Υπολόγισε για πόσο καιρό η διακόσμηση αυτή θα χρησιμεύσει στο μωρό σου. Ταπετσαρίες με χαρακτήρες cartoon ίσως να πρέπει να αλλαχθούν σε λίγα χρόνια γιατί πιθανώς το παιδί να τις βρίσκει “μωρουδίστικες” ή “ξεπερασμένες”. Τα αυτοκόλλητα τοίχου είναι μια οικονομική, εύκολη εναλλακτική λύση για διακόσμηση και φυσικά μπορούν να αφαιρεθούν όταν το παιδί  μεγαλώσει.

7. Πάνω απ’ όλα η ασφάλεια
Υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές για τα βρεφικά έπιπλα. Τα πρότυπα αυτά προυποθέτουν ότι η κούνια πρέπει να είναι αρκετά βαθιά χωρίς προεξοχές ή σκαλοπάτια για να είναι το μωρό ασφαλές κι οι ράβδοι σε σωστή απόσταση μεταξύ τους. Δημιούργησε μια ασφαλή ζώνη γύρω από την κούνια, τοποθετώντας την μακριά από παράθυρα, θερμοσίφωνες, φωτιστικά, διακοσμητικά τοίχου και καλώδια. Κράτησε μακριά τα έπιπλα πάνω στα οποία το μωρό θα μπορούσε να σκαρφαλώσει. Δες επίσης πως θα οργανώσεις ένα ασφαλές βρεφικό δωμάτιο σε 5 βήματα!

8. Επίλεξε τα βασικά κομμάτια πρώτα
Επίλεξε τα κομμάτια των επίπλων πρώτα, πριν ξεκινήσεις τη διακόσμηση. Οι γονείς συχνά επιλέγουν τα χρώματά πρώτα, αλλά είναι πραγματικά ευκολότερο και φθηνότερο να ταιριάξεις τα χρώματα, τα υφάσματα και τις ταπετσαρίες στα ήδη υπάρχοντα βασικά κομμάτια της επίπλωσης.

9. Διατήρησε την ισορροπία μεταξύ της εμφάνισης και της λειτουργικότητας
Το δύσκολο μέρος του σχεδιασμού του βρεφικού δωματίου είναι να διασφαλίσουμε ότι είναι πρακτικό και εύκολο στη χρήση. Υπολόγισε τις χρήσεις του χώρου, το μέγεθος του δωματίου και το χρόνο διατήρησης. Αυτό θα σε βοηθήσει να σχεδιάσεις ένα δωμάτιο που θα ταιριάζει στις ανάγκες σας.

10.Think out of the box!
Το γεγονός ότι κάποια έπιπλα και αξεσουάρ δεν είναι βρεφικά, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις. Το ίδιο μπορεί να ισχύει για αυτοκόλλητα, ταπετσαρίες, υφάσματα και χρώματα. Επίλεξε τα στοιχεία και τα χρώματα που πραγματικά αγαπάς.

Originally posted 2014-10-14 15:27:46.