10 υπέροχες δραστηριότητες με τα γράμματα της ΑΒ!
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

10 υπέροχες δραστηριότητες με τα γράμματα της ΑΒ!

July 30, 2019

author:

Parenting.gr

10 υπέροχες δραστηριότητες με τα γράμματα της ΑΒ!

Πάντα η μάθηση είναι πιο διασκεδαστική όταν γίνεται με την μορφή παιχνιδιού! Ας δούμε 12 τρόπους για να εξοικειωθούν τα παιδιά με την ΑΒ παίζοντας!
1EE8B02B0ADCA6635D77CEB6852676861. Mix and match!
Φτιάξτε τα γράμματα από πολύχρωμα χαρτόνια, υφάσματα ή κόντρα πλακέ!Αργότερα, θα μπορέσετε να τα χρησιμοποιήσετε για να φτιάχνετε λεξούλες!
2. Μαθαίνω να γράφω!

Δώστε στο παιδί τη χαρά να γράψει τα γραμματάκια! Σίγουρα η διαδικασία θα γίνει πολύ πιο ευχάριστη αν χρησιμοποιήσει χρωματιστά μολύβια ή αν του προσφέρετε ένα κατάλληλο παιδικό βιβλίο πρώτης γραφής όπως το Πέππα το γουρουνάκι: Γράφω την αλφαβήτα! 
IMG_91023. Πλάθω κουλουράκια!
Τα περισσότερα παιδιά μαθαίνουν να συλλαβίζουν – και να διαβάζουν – το όνομά τους πριν από οποιαδήποτε άλλη λέξη. Ενθαρρύνετε αυτή την πρώιμη ικανότητα ανάγνωσης με το όνομά του σε “γευστικό” σχήμα. Φτιάξτε κουλουράκια ή ζαχαρωτά σε σχήμα των γραμμάτων και αφήστε τη διακόσμηση (και τη χαρά της απόλαυσης) για το παιδί σας!

ss_102106772

4. Γράμματα σε κύβους!
Προμηθευτείτε ξύλινους κύβους και μετά παροτρύνετε το παιδί να γράψει το όνομα του καθενός από την οικογένεια με αυτούς, και να τοποθετήσει αυτό που έγραψε στο τραπέζι του φαγητού, δίπλα στο ανάλογο πιάτο!
5. Ζωγραφίστε!
Τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας λατρεύουν τα χρώματα και τη ζωγραφική. Φτιάξτε τα περιγράμματα των γραμμάτων σε λευκές κόλλες χαρτί και ενθαρρύνετε το παιδί να χρωματίσει τα γράμματα στο εσωτερικό τους. Πολύ χρήσιμα θα φανούν βιβλία όπως το Ζωγραφίζω, παίζω και μαθαίνω την αλφαβήτα!

ss_1021067715. Πλέξτε πολύχρωμα γράμματα!
Κόψτε τους χαρακτήρες από χοντρό χαρτόνι. Προμηθευτείτε κομμάτια νήματος σε πολλά χρώματα. Στη συνέχεια τυλίξτε ομοιόμορφα το νήμα γύρω από τα χαρτόνια. Δέστε τα κομμάτια του νήματος με μικρούς κόμπους.
6. Μπες και βρες!
Μπείτε σε κάποια μηχανή αναζήτησης του διαδικτύου και αφήστε το παιδί να πληκτρολογήσει κάποιο γράμμα. Σίγουρα θα βρείτε αυτόματα αμέτρητες φωτογραφίες του γράμματος σε διάφορα χρώματα και στυλ!
7. Κόλλα το!
Τα παιδιά αγαπούν τα αυτοκόλλητα και αυτό είναι υπέροχο, διότι το παιχνίδι με τα αυτοκόλλητα μπορεί να είναι και εκπαιδευτικό! Προμηθεύσου αυτοκόλλητα με τα γράμματα της ΑΒ, η κάποιο σχετικό βιβλίο, όπως το Α, Β, Γ… Ρ στης Αλφαβήτας το ρυθμό! που περιέχει αυτοκόλλητα επιβράβευσης.
8. Ένωσε τα κομμάτια!
Αγόρασε ένα χαρούμενο και διασκεδαστικό παζλ με τα γράμματα της ΑΒ. Φρόντισε να μην είναι πολύ δύσκολο για την ηλικία του.
ab pasta9. Καν’ το κορνίζα!
Προμηθεύσου ένα poster με τα γράμματα. Κατά πάσα πιθανότητα, ότι επιλογές έχεις κάνει για το παιδικό δωμάτιο, θα ταιριάζουν με μια αφίσα με αυτή τη θεματολογία.
10. Μαγείρεψε!
Στο εμπόριο θα βρεις εύκολα ζυμαρικά με την ΑΒ. Μπορείς να του φτιάξεις νόστιμες σούπες ή σαλάτες ζυμαρικών με την ΑΒ

 

Originally posted 2014-09-14 09:12:49.