10 συμβουλές για να κάνεις τις δουλειές του σπιτιού ακόμα πιο γρήγορα!
Γωνιά της μαμάς Σπίτι & μαμά

10 συμβουλές για να κάνεις τις δουλειές του σπιτιού ακόμα πιο γρήγορα!

October 24, 2018

author:

Parenting.gr

10 συμβουλές για να κάνεις τις δουλειές του σπιτιού ακόμα πιο γρήγορα!

230215381Εύχεσαι να μπορούσες να κάνεις τις δουλειές στο σπίτι ακόμα πιο γρήγορα; Ευτυχώς, πολλές από τις λιγότερο αγαπημένες δουλειές μας μπορούν να γίνουν πιο σύντομες με μερικά κόλπα.

1. Το ξεσκόνισμα
Δοκίμασε να κάνεις το ξεσκόνισμα με ένα υφασμάτινο ρολό πανί. Λειτουργεί γρήγορα και αποτελεσματικά, χωρίς την ταλαιπωρία του χαρτιού ή του πανιού. Φόρεσε στο άλλο σου χέρι μια παλιά καθαρή κάλτσα, για να περνάς και με αυτό στα δύσκολα σημεία.

2. Τζάμια και καθρέπτες
Χρησιμοποίησε παλιές εφημερίδες για να καθαρίσεις τους καθρέφτες και τα παράθυρα. Θα αποτελέσουν θαυμάσια ήδη καθαρισμού μιας χρήσης και θα κάνεις και ανακύκλωση ταυτόχρονα. Το ξίδι είναι μια φθηνή εύκολη λύση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό στα παράθυρα και στους καθρέπτες. Για να γλιτώσεις το επιπλέον τρίψιμο, προτίμησε μια συννεφιασμένη ημέρα για να καθαρίσεις τους καθρέφτες και τα τζάμια από τα παράθυρα.

3. Ο καθαρισμός του φούρνου μικροκυμάτων
Βάλε ένα φλιτζάνι με νερό να ζεσταίνεται μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων. Ο ατμός θα βοηθήσει να μαλακώσουν τα αποξηραμένα σωματίδια, ώστε να σκουπιστούν πιο εύκολα.

bigchill_fridge_01.jpgb21be05a-5ada-4ca0-925d-4de430414051Large4. Ο καθαρισμός της λεκάνης της τουαλέτας
Ρίξε καθαριστικό τουαλέτας μέσα στη λεκάνη για να δράσει, ενώ καθαρίζεις τα υπόλοιπα είδη υγιεινής. Έτσι, η εσωτερική βρωμιά της τουαλέτας και οι λεκέδες, θα μαλακώσουν και θα καθαρίζονται πιο εύκολα. Διάβασε επίσης: DIY: 3 εύκολες συνταγές για οικολογικά καθαριστικά μπάνιου!

5. Ο καθαρισμός του ψυγείου
Φρόντισε να απομακρύνεις όσα τρόφιμα είναι άχρηστα, κάθε μέρα όταν πετάς τα σκουπίδια. Χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να κάνεις τον διαχωρισμό και έτσι θα αδειάσει ο χώρος για να κάνεις πιο εύκολα τον καθαρισμό. Χρησιμοποίησε μαγειρική σόδα για να καθαρίσεις το εσωτερικό του ψυγείου. Εξουδετερώνει τις οσμές, χωρίς να καταστρέφει τις επιφάνειες.

6. Ο καθαρισμός του φούρνου
Το βράδυ, αφιέρωσε λίγα λεπτά για να ψεκάσεις το εσωτερικό του φούρνου με καθαριστικό. Στη συνέχεια, μετά το δείπνο ή το επόμενο πρωί, θα μπορέσεις να σκουπίσεις πιο εύκολα τις ακαθαρσίες, χωρίς πολύ τρίψιμο που θα φθείρει τον φούρνο.

files7. Η αρχειοθέτηση εγγράφων
Οργάνωσε το γραφείο σου, παρακολουθώντας παράλληλα την αγαπημένη εκπομπή σου στην τηλεόραση, που συνήθως νιώθεις ενοχές για τον χρόνο που της αφιερώνεις. Συνήθως, η αρχειοθέτηση μπορεί να γίνει με λίγη σκέψη, έτσι η τηλεόραση δεν θα αποσπάσει ιδιαίτερα την προσοχή σου. Ταξινόμησε τα έγγραφα σε κατηγορίες με βάση τα ονόματα των αρχείων σου σε φακέλους. Μην ξεχάσεις να έχεις κοντά μια σακούλα για τα άχρηστα χαρτιά. Θα εκπλαγείς διαπιστώνοντας πόσο μεγάλο μέρος των εγγράφων θα πετάξεις. Διάβασε επίσης: Πως θα οργανώσεις τον επαγγελματικό σου χώρο στο σπίτι!

8. Το πλύσιμο των ρούχων
Αυτή θα πρέπει να γίνει μαι ομαδική εργασία! Κάνε το κάθε μέλος της οικογένειας υπεύθυνο για το πλύσιμο των ρούχων του, παροτρύνοντας να τοποθετούν τα ρούχα τους στο αντίστοιχο καλάθι με τα άπλυτα. Γράψε κάποιες βασικές οδηγίες στα καλάθια. Αν το πλύσιμο των ρούχων σε δυσκολεύει πραγματικά, κάνε μια έρευνα αγοράς στα καθαριστήρια της περιοχής σου. Αν οι τιμές είναι προσιτές, σκέψου ότι μπαίνοντας σε αυτή την διαδικασία θα εξοικονομήσεις χρόνο και ενέργεια, που θα ελαφρύνει το βεβαρυμένο σου πρόγραμμα.

dishes9. Το πλύσιμο των πιάτων
Αμέσως μετά το μαγείρεμα, καθάρισε τα σκεύη και τον νεροχύτη με ζεστό νερό και σαπούνι. Τα υπολείμματα τροφών στα πιάτα δεν θα προλάβουν να σκληρύνουν, όπως αν τα άφηνες για μετά το γεύμα. Το πλύσιμο των πιάτων μπορεί να είναι μια καλή ευκαιρία για συνεργασία με το παιδί μας. Η εργασία μπορεί να μην βγει πολύ γρήγορα, αλλά έχουμε να πετύχουμε πολύ περισσότερο από καθαρά πιάτα.

10. Γενικό μάζεμα της ακαταστασίας
Κόλλησε ετικέτες σε διάφορα δοχεία αποθήκευσης, πριν ξεκινήσεις να ταξινομείς. Μια ετικέτα κάνει την τοποθέτηση αντικειμένων στη σωστή κατηγορία πολύ πιο εύκολο έργο. Σαν πρώτο βήμα, ξεχώρισε αυτά που θέλεις σίγουρα να ξεφορτωθείς. Όταν αυτά θα έχουν φύγει, θα ευκολότερη η διευθέτηση όσων θα μείνουν. Βρες μια τοπική φιλανθρωπική οργάνωση για να δωρίσεις αντικείμενα που δεν χρειάζεσαι πια.

Διάβασε επίσης: Πως να μετατρέψεις τη “φασίνα” σε γυμναστική!

Originally posted 2015-02-28 04:36:32.