10 σημάδια που δείχνουν ότι είσαι καλύτερη μητέρα απ' όσο νομίζεις!
ΒΡΕΦΟΣ ΝΗΠΙΟ ΠΑΙΔΙ ΠΑΙΔΙ

10 σημάδια που δείχνουν ότι είσαι καλύτερη μητέρα απ’ όσο νομίζεις!

November 27, 2019

author:

Parenting.gr

10 σημάδια που δείχνουν ότι είσαι καλύτερη μητέρα απ’ όσο νομίζεις!

Η καθημερινότητα ως μητέρα μπορεί πολλές φορές να σου φαίνεται δύσκολη, επίπονη, αβέβαιη και στο τέλος της ημέρας δεν είσαι σίγουρη αν έχεις καταφέρει να παίξεις καλά και σωστά τον ρόλο σου ως γονιός! Είναι πολλές οι στιγμές που νομίζουμε ότι δεν είμαστε καλοί γονείς και ότι κάνουμε πολλά λάθη. Υπάρχουν όμως κάποια σημάδια που μπορείς να εντοπίσεις στην καθημερινότητα για να σε κάνουν να καταλάβεις ότι προφανώς και είσαι καλύτερη μητέρα απ’ όσο νομίζεις.

1. Τα παιδιά σου, σου θυμίζουν να λες “παρακαλώ” κι “ευχαριστώ”
2. Αγκαλιάζεις τα παιδιά σου συνέχεια ακόμα κι όταν θέλουν να ξεφύγουν
3. Την περασμένη εβδομάδα ο 5χρονος γιος σου έφαγε λαχανικά στο εστιατόριο χωρίς να γκρινιάξει.images
4. Τα παιδιά σου επιτέλους δε βάζουν κανένα αντικείμενο στη μύτη τους. Μόνο το δάχτυλο τους.
5. Εχθές μπήκες στο δωμάτιο της κόρης σου και την είδες να φτιάχνει το κρεβάτι της με τις λεπτομέρειες που της έδειξες.
6. Τα παιδιά σου άκουσαν ένα τουλάχιστον σ’αγαπώ από σένα σήμερα. Και σίγουρα κι άλλες φορές που δεν μπορείς να μετρήσεις.
7. Όταν σκουντουφλάς σε ένα τουβλάκι ή σε ένα αυτοκινητάκι στις 2 τα ξημερώματα στη μέση του χωλ, βρίζεις από μέσα σου γιατί αν φωνάξεις θα ξυπνήσουν τα παιδιά.
8. Το ενός έτους μωρό σου χειροκροτάει και κουνιέται στο ρυθμό κάθε φορά που τραγουδάς το αγαπημένο του τραγούδι.150499299_4x3_hideandpeek2
9. Πάντα προλαβαίνεις να τους ετοιμάσεις το κολατσιό τους για το σχολείο ακόμα και όταν έχετε αργήσει υπερβολικά!
10. Η κόρη σου θέλει ακόμα μόνο εσένα να την πας για ύπνο και γνωρίζεις πολύ καλά ότι δεν πρόκειται για κάποιο σατανικό σχέδιο του άντρα σου!

Τα παραπάνω σημάδια με μερικές μικρές παραλλαγές μπορείς να τα δεις και στη δική σου οικογένεια. Να ξέρεις  ότι όσο τα παιδιά σου μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σου και να είναι χαρούμενα σίγουρα κάνεις καλά τη δουλειά σου! Άλλωστε το τελικό αποτέλεσμά σου ως γονιός είναι να έχεις ευτυχισμένα παιδιά! Γι’ αυτό προσδιόρισε τα πράγματα και τις δράσεις σου ώστε να επιφέρεις αυτό το αποτέλεσμα!
Διάβασε επίσης: Μεγαλώνοντας ευτυχισμένα παιδιά!

Originally posted 2015-04-01 04:30:28.