10 πράγματα που είναι πολύ σημαντικά για τα παιδιά
7hmeres Η σχέση με το παιδί

10 πράγματα που είναι πολύ σημαντικά για τα παιδιά

October 13, 2015

author:

Parenting.gr

10 πράγματα που είναι πολύ σημαντικά για τα παιδιά


Υπάρχουν κάποια πράγματα και κάποιες καταστάσεις που ενώ φαίνονται ασήμαντες στα μάτια των μεγάλων, είναι πολύ σημαντικά και σπουδαία για τα μικρά παιδιά. Δείξε τον απαραίτητο ενθουσιασμό όπως κάνουν και τα παιδιά ακόμα κι αν οι λόγοι για τους οποίους χαίρονται σου φαίνονται ανούσιοι! Και αν συμφωνήσεις με αυτό σίγουρα τα παιδιά θα είναι πιο ευτυχισμένα!

1. Μόλις σου χάρισε ένα κολιέ που έφτιαξε με τα χεράκια του. Τι κι αν είναι φτιαγμένο από μακαρόνια βαμμένα με τέμπερες; Φόρεσέ το τουλάχιστον μέχρι να αποχωριστείτε και μετά βγάλ’το αν δεν ταιριάζει με το στυλ για τη δουλειά σου!

2. Γράψε ένα σημειωματάκι και βάλ’το στην τσάντα του παιδιού ή στο τσαντάκι του φαγητού! Ή ζωγράφισε ένα χαμογελαστό προσωπάκι!

3. Κάποιες φορές απλώς πρέπει να υπακούς στην παιδική φαντασία και να κάνεις το δέντρο ή το κάστρο για την ιστορία του.

4. Εάν το παιδί σου λέει με ειλικρίνεια και μέσα από την καρδιά του ότι δε θέλει να ξαναπάει σε αυτήν την ομάδα ποδοσφαίρου ή οπουδήποτε αλλού, άκουσέ το και άφησέ το να κάνει ό,τι θέλει.

5. Οι λάσπες, τα χώματα και η βροχή κάτι προκαλούν στα παιδιά. Άσ’τα να τα χαρούν και να παίξουν ακόμα κι αν λερώσουν τα καλά τους ρουχαλάκια. Γι΄αυτό υπάρχουν τα πλυντήρια…

6. Άσε μόνο του το παιδί να τα βγάλει πέρα με οποιαδήποτε σύγκρουση με συνομήλικό του πριν βιαστείς να επέμβεις.

7. Καθιέρωσε μαζί του το δικό σας πρόγραμμα καθημερινότητας ή διασκέδασης. Καθιερώστε μαζί βραδιά πίτσας, βραδιά ταινίας, βραδιά τρελού χορού στο σπίτι και ό,τι άλλο θέλετε.

8. Ζήτα του κάποιες φορές να σου μάθει κάτι. Πώς για παράδειγμα ζωγραφίζει αυτόν τον καταπληκτικό δεινόσαυρο.

9. Άφησέ το να βάλει τα ρούχα που θέλει στη βόλτα σας στο πάρκο ή στο σούπερ μάρκετ και για όσο χρονικό διάστημα θέλει.

10. Μαγείρεψε κάποια γεύματα με λίγη παιδική φαντασία! Σνακ με παιδικούς ήρωες, κρέπες ή βάφλες σε σχήμα καρδιάς και ό,τι άλλο μπορείς να σκεφτείς! Θα του φτιάξουν τη μέρα!

Διαβάστε επίσης:

7 συμβουλές για να μεγαλώσεις ένα ισορροπημένο παιδί!

20+1 καλοί τρόποι για να υιοθετήσει το παιδί μας!