10 πράγματα για τους γονείς που δεν είναι γραμμένα σε κάποιο βιβλίο!
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ

10 πράγματα για τους γονείς που δεν είναι γραμμένα σε κάποιο βιβλίο!

June 22, 2020

author:

Parenting.gr

10 πράγματα για τους γονείς που δεν είναι γραμμένα σε κάποιο βιβλίο!

Ο καλύτερος τρόπος για να προετοιμαστείς ως γονιός είναι να μάθεις και να γνωρίσεις κάποια βασικά στοιχεία για το σπουδαίο αυτό ρόλο και γι’ αυτό συνήθως ανατρέχεις σε ειδικά βιβλία που θα περιέχουν θεωρία και πρακτικές συμβουλές για γονείς.

Υπάρχουν όμως μερικά πράγματα που δεν περιέχονται συνήθως στα βιβλία αλλά οφείλεις να τα γνωρίζεις για να ξέρεις τι να περιμένεις…πάντα με όλη τη στοργή και με λίγη δόση χιούμορ!

Ύπνος. Αποχαιρέτισε τον ύπνο όπως τον ήξερες. Τώρα θα κοιμάσαι σύμφωνα με το μωρό δηλαδή όποτε αυτό νυστάζει για τις υπόλοιπες ώρες θα πρέπει να καλύπτεις τις ανάγκες του. Και κρατάει για πολύ καιρό ίσως και για τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Οπότε δεν έχεις να κάνεις τίποτα άλλο παρά να το πάρεις απόφαση!

Έπιπλα και τζάμια. Όσο σκληρά κι αν προσπαθείς κι όσο συχνά κι αν καθαρίζεις, τα αποτυπώματα από τα μικροσκοπικά τους χεράκια θα είναι σε κάθε επιφάνεια επίπλου ή τζαμιού στο σπίτι. Δε φταις εσύ απλώς θέλουν να αφήσουν παντού το στίγμα τους!

Αχ αυτά τα αυτοκόλλητα! Μόλις τα ανακαλύψει θα υπάρχουν παντού μέσα στο σπίτι αυτοκόλλητα…κάθε φορά πριν φύγεις από το σπίτι ρίχνε μια ματιά καλού κακού μην καθίσεις πάνω σε κάποιο και προκαλέσεις χαχανητά στο πέρασμά σου!

Καθαρό αμάξι…όχι πια! Πάντα το πιτσιρίκι σου θα βρίσκει τον τρόπο να το λερώνει ή να πετάει τα παιχνίδια του. Δεν το κάνει επίτηδες απλώς οι λασπωμένες πατούσες στο κάθισμα είναι η γοητεία του!

Έξοδος με φίλους. Το να βγαίνεις με τους φίλους σου που έχουν κι αυτοί παιδιά, σημαίνει ότι η έξοδος σας θα τελειώνει όταν τα παιδιά πρέπει να πάνε για ύπνο. Ετοιμαστείτε λοιπόν για νέους τρόπους διασκέδασης!

Το πλυντήριο. Δεν τελειώνει ποτέ και μάλλον θα γίνει το αγαπημένο σου χόμπι! Μικρά φορμάκια, καλτσούλες, μπλουζάκια θα γεμίζουν σχεδόν καθημερινά το καλάθι απλύτων.

Φαγητό. Θα έρθουν οι στιγμές που θα θυμηθείς τη μαμά σου να σε κυνηγάει για να φας και θα νιώθεις μια τεράστια συμπόνια. Τώρα ήρθε η δική σου σειρά να κυνηγάς το πιτσιρίκι για λίγα λαχανικά αλλά η μακαρονάδα πάλι σε νικάει.

Γάμος . Ο ρόλος του γονέα πολλές φορές έρχεται αντιμέτωπος με το ρόλο του-της συζύγου. Η ζωή ως γονείς μοιάζει με αγώνα ταχύτητος πολλές φορές, αλλά όταν τρέχεις ως ομάδα με το σύντροφό σου για να τερματίσετε μαζί, τότε έχεις καταλάβει το ρόλο της οικογένειας Και είναι υπέροχο όταν βρεις τους ρυθμούς αυτούς.

Οι γονείς σου τρελαίνονται. Οι γονείς σου πιθανότατα θα μεταμορφωθούν σε κάτι τρελά ανθρωπάκια που ζουν την απόλυτη ευτυχία με το εγγόνι τους και έχουν ξαναγίνει κι αυτοί παιδιά. Απλώς κάνουν τρέλες μαζί τους και πιθανότατα θα του κάνουν όλα τα χατίρια κάτι που ίσως δεν έκαναν ως γονείς…

Κι εσύ μεταμορφώνεσαι σε ένα τρελό άτομο…και δε σε αναγνωρίζεις! Όλα τα συναισθήματα που θα βιώσεις ως γονιός είναι υπέροχα, έντονα και συγκλονιστικά. Ετοιμάσου για τις πιο όμορφες και ακραίες αλλαγές στη ζωή σου!

Διαβάστε επίσης:

10 λόγοι που είναι υπέροχο να έχεις μια κόρη!

8 πράγματα που οι μπαμπάδες δεν πρέπει να πουν στις νέες μαμάδες

Originally posted 2015-10-05 04:30:49.