10ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας
LIFESTYLE ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

10ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας

October 11, 2016

author:

Parenting.gr

10ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας

Το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας (International Science Film Festival of Athens-ISFFA) θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 23 Οκτωβρίου, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, και θα έχει κεντρικό θέμα «Περιβάλλον και κλιματική αλλαγή».
Όπως κάθε χρόνο, το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το CAID Κέντρο Κοινωνίας Επιστήμης και Τέχνης και συνοδεύεται από ομιλίες, μαθητικές προβολές, εκθέσεις και διαλέξεις, με στόχο την αποτελεσματικότερη διάδοση των επιστημονικών γνώσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα πραγματοποιηθεί και μία ημερίδα με προβολές ταινιών και ομιλίες, στις 12 Οκτωβρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο, με θέμα «Μεταβολές του κλίματος με έμφαση στον Ελλαδικό χώρο-Μελλοντικές εκτιμήσεις και επιπτώσεις».

Στο φετινό Φεστιβάλ θα περιλαμβάνονται περισσότερες από 80 συμμετοχές ντοκιμαντέρ από το εξωτερικό, οι οποίες θα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών πεδίων: Θετικές Επιστήμες, Ιατρικές Επιστήμες, Βιολογία και Γενετική, Αστρονομία, Περιβαλλοντικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Ιστορία της Επιστήμης, Άγρια Ζωή και Αρχαιολογία.
Μεταξύ άλλων, θα προβληθούν ντοκιμαντέρ για τη ζωή του μαθηματικού Alan Turing και το έργο του Maurice Hilleman για την καταπολέμηση των παιδικών ασθενειών, το πρώτο ελληνικό δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή και το έργο του Νεύτωνα, καθώς, επίσης, ταινίες για το διαστημόπλοιο της NASA «Νew Horizons», τους υφάλους, τα αρχαία απομακρυσμένα δάση, την εξερεύνηση ελάχιστα γνωστών περιοχών άγριας φύσης κ.α.

Tips:
Όλες οι προβολές θα πραγματοποιούνται καθημερινά, μετά τις 18:00, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα), θα έχουν ελληνικούς υπότιτλους και η είσοδος θα είναι ελευθερη. Περισσότερες πληροφορίες για τα ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν μπορείτε να βρείτε εδώ.
To Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών βρίσκεται Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα.