1ο εργαστήριο ρομποτικής για παιδιά στα Public!
LIFESTYLE ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

1ο εργαστήριο ρομποτικής για παιδιά στα Public!

March 6, 2019

author:

Parenting.gr

1ο εργαστήριο ρομποτικής για παιδιά στα Public!

Τα Public ενισχύουν την παρουσία τους στην κατηγορία του παιδικού παιχνιδιού με μια σειρά διαδραστικών εργαστηρίων ρομποτικής STEAM. Για το σκοπό αυτό συνεργάζονται με την εταιρεία blast (build and learn art • science • technology), ιδρυτής της οποίας είναι ο Βασίλης Χρυσανθακόπουλος, διεθνώς αναγνωρισμένος σχεδιαστής ρομποτικής και freelance LEGO® designer.

Με στόχο την κατάκτηση γνώσεων και εμπειριών μέσα από πρακτικά παραδείγματα, την αξιοποίηση, καλλιέργεια και ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών, καθώς και την αντιμετώπιση προβλημάτων και την εύρεση λύσεων, τα Public ξεκίνησαν εργαστήρια ρομποτικής με εισηγητή τον Βασίλη Χρυσανθακόπουλο και την ομάδα ειδικών της blast, στο κατάστημα Public στο The Mall Athens.

Όλα τα sessions απευθύνονται σε παιδιά από 8 έως 16 ετών και έχουν διάρκεια 2 ώρες. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο blog.public.gr.
Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται από τις 30 Σεπτεμβρίου και κάθε Παρασκευή του μήνα στις 18.30 μμ μέχρι τις 02 Δεκεμβρίου στο κατάστημα Public στο The Mall Athens.

public1

Τα εργαστήρια χωρίζονται σε 3 θεματικές:
Στα μαθήματα blast robotics design, χρησιμοποιώντας την κορυφαία πλατφόρμα εκπαιδευτικής ρομποτικής και πλήθος τεχνικών εργαλείων, κατασκευών και τεχνολογικών υλικών, τα παιδιά καλούνται να δράσουν απολύτως μεθοδικά και ομαδικά προκειμένου να αναλύσουν και να δώσουν τεκμηριωμένες λύσεις σε αποστολές υψηλής πολυπλοκότητας.

Στο blast architecture, τα παιδιά, δουλεύοντας ομαδικά, θα δημιουργήσουν αντικείμενα, κτίρια και πόλεις με βάση ένα σενάριο. Χρησιμοποιώντας το σετ LEGO® Architecture Studio και άλλα τουβλάκια LEGO®, θα χτίσουν, θα βελτιώσουν τις κατασκευές τους, θα ανταλλάξουν ιδέες και θα συνδυάσουν γνώσεις αρχιτεκτονικής, αισθητικής, μηχανικής και όχι μόνο!

Στο blast robot sumo, τα παιδιά καλούνται να σχεδιάσουν και να προγραμματίσουν αυτόνομα, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα εκπαιδευτικής ρομποτικής LEGO® MINDSTORMS®. Το διαγωνιστικό σκέλος του κάθε session θα περιλαμβάνει και ανοιχτούς για το κοινό αγώνες, όπου ο καθένας θα μπορεί να συμμετάσχει με το δικό του ρομπότ!

public2

Tips:
Μόνο για τις μέρες που θα πραγματοποιούνται τα εργαστήρια στο Public The Mall Athens και μόνο για αγορές στο συγκεκριμένο κατάστημα μπορείτε να βρείτε τα STEAM παιχνίδια της VEX με 30% έκπτωση!
Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο blog.public.gr.

Originally posted 2016-10-10 10:30:05.