Χρώματα για το βρεφικό δωμάτιο! Πώς επηρεάζουν την ψυχολογία του μωρού σας;
ΒΡΕΦΟΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Χρώματα για το βρεφικό δωμάτιο! Πώς επηρεάζουν την ψυχολογία του μωρού σας;

October 13, 2020

author:

Parenting.gr

Χρώματα για το βρεφικό δωμάτιο! Πώς επηρεάζουν την ψυχολογία του μωρού σας;

Το βρεφικό δωμάτιο το φτιάχνουμε πάντα με πολύ μεράκι! Θέλουμε να γίνει όσο όμορφο και χαρούμενο είναι και το αγγελούδι που ζει μέσα σε αυτό! Γι΄αυτό επιλέγουμε ξεχωριστά έπιπλα και φωτεινά χρώματα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα χρώματα στους τοίχους των δωματίων, είναι πολύ σημαντικά καθώς αλληλεπιδρούν άμεσα με την διάθεση των “ενοίκων” τους. Και φυσικά το μωρό σας, αν και μικρό δεν αποτελεί την εξαίρεση του κανόνα!

Ακολουθούν μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το χρωματολόγιο και για τον τρόπο που επιδρά στην ψυχολογία:

Λευκό
Το χρώμα της αγνότητας και της απλότητας είναι μια συνηθισμένη επιλογή των γονιών για το βρεφικό δωμάτιο, καθώς είναι μια ιδιαίτερα ασφαλής λύση. Το λευκό προωθεί την ηρεμία στο περιβάλλον, ενώ δίνει την αίσθηση της φρεσκάδας.
Tip: Ειδικά φέτος, η εμμονή στα εξολοκλήρου λευκά δωμάτια είναι η πιο μοντέρνα τάση. Εντυπωσιάστε λοιπόν, δημιουργώντας ένα βρεφικό δωμάτιο με λευκή επίπλωση και λευκά υφάσματα.
Γκρι
Μια απόχρωση που συνδέεται με τη θλίψη και τη συννεφιά, οπότε εκ πρώτης όψεως δεν φαντάζει ταιριαστή με την ευτυχία που φωλιάζει στο βρεφικό δωμάτιο. Ωστόσο, το γκρι έχει τη φήμη ότι διαθέτει κατευναστική και χαλαρωτική επίδραση.
Tip: Συνδυάστε το γκρι με φωτεινές αποχρώσεις και ζεστά χρώματα για να προσθέσετε ζωηράδα!

shutterstock_219807307
Πορτοκαλί
Ζωηρό και παιχνιδιάρικο, αυτό είναι το χρώμα που συνδέεται με την κοινωνικότητα και την ανοιχτή επικοινωνία. Είναι πρωτότυπο για βρεφικό δωμάτιο, οπότε κάνει πραγματικά τη διαφορά.
Tip: Περιορίστε την παρουσία του πορτοκαλί σε έναν μόνο τοίχο, διαφορετικά θα σκοτεινιάσει πολύ τον χώρο.
Κίτρινο
Το χρώμα του ήλιου είναι φορέας χαράς και ενέργειας στο δωμάτιο του βρέφους! Παρόλα αυτά, ανάλογα με τον τόνο της φωτεινότητάς του μπορεί να αντιπροσωπεύει και μια πιο θλιμμένη διάθεση. Οι φωτεινές αποχρώσεις συνδέονται  με την ενεργοποίηση της μνήμης.
Tip: Μην επιβάλλετε την κυριαρχία του κίτρινου στο σύνολο του χώρου, γιατί σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει άγχος και εκνευρισμό.
Ροζ
Η παραδοσιακή χρωματική επιλογή των κοριτσιών ανήκει στα ζεστά χρώματα. Παρόλο που του αποδίδεται η δημιουργία κατευναστικού κλίματος, σε μεγάλες ποσότητες το ρόζ μπορεί να προκαλέσει διέγερση και άγχος.
Tip: Βάψτε με ροζ χρώμα ένα ή δυο τοίχους και διακοσμήστε τους υπόλοιπους με παιδικά μοτίβα εναλλάσσοντας το λευκό με το ροζ.

shutterstock_204857104

Γαλάζιο
Το χρώμα των αγοριών διεκδικεί μια θέση στο παιδικά δωμάτια ήδη από τη βρεφική ηλικία. Εκπέμπει ηρεμία και δροσιά και είναι ενδιαφέρουσα πρόταση για δωμάτια που δέχονται πολύ ήλιο.
Tip: Αποφύγετε τις μουντές αποχρώσεις του γαλάζιου γιατί μεταδίδουν το αίσθημα της θλίψης
Πράσινο
Το χρώμα της φύσης, που αποτελεί το σύμβολο της ευημερίας και της υγείας είναι unisex και αποτελεί την ιδανική επιλογή για δωμάτιο όπου συγκατοικούν αδελφάκια διαφορετικού φύλου. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυξάνει τη συγκέντρωση και διευκολύνει την ανάπτυξη της αναγνωστικής ικανότητας. Αυτός είναι κι ο λόγος που συνίσταται ανεπιφύλακτα για περιβάλλοντα όπου μελετούν παιδιά!
Tip: Συνδυάστε το με λευκό ή καφέ και χρησιμοποιήστε το ως βάση για ένα βρεφικό δωμάτιο με θέμα τα λουλούδια και τα δέντρα!

Originally posted 2016-06-13 04:00:25.