Χρωματίστε το κοτόπουλο με κόκκινο κρεμμύδι και πορτοκάλι και σερβίρετε με πατάτες φούρνου

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε λίγο λάδι και όταν κάψει, ρίχνετε μέσα τα μπουτάκια από το κοτόπουλο και τσιγαρίζετε και από τις 2 μεριές.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Καθαρίζετε και κόβετε, 1 πορτοκάλι 3 μεγάλες πατάτες, 2 μεγάλα κρεμμύδια κόκκινα και 1 κανονικό. Σε ένα ταψί, βάζετε τα μπουτάκια και τα καλύπτετε με λάδι, πάπρικα, σκόρδο σε σκόνη, ρίγανη και πιπέρι. Τα ανακατεύετε καλά να πάει παντού το μείγμα και στη συνέχεια προσθέτετε τις πατάτες, το πορτοκάλι, τα κρεμμύδια και μια σκελίδα σκόρδο.

Προσθέτετε 1 ποτήρι νερό, και βάζετε το ταψί στον φούρνο. Το σκεπάζετε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 45 λεπτά. Στη συνέχεια βγάζετε το αλουμινόχαρτο και το αφήνετε να ψηθεί για άλλα 20 λεπτά.

Τα ζουμερά χρωματιστά μπούτια κοτόπουλου είναι έτοιμα!

 

*Τα κρεμμύδια αποτελούν το βασιλιά των λαχανικών. Ταιριάζουν σχεδόν με όλα τα φαγητά, προφυλάσσουν από το σάκχαρο το καρκίνο του παχέος εντέρου

The post Χρωματίστε το κοτόπουλο με κόκκινο κρεμμύδι και πορτοκάλι και σερβίρετε με πατάτες φούρνου appeared first on Mommy.gr.

Περισσότερα άρθρα