Χριστούγεννα: τα καλύτερα δώρα για παιδιά 0-4 ετών
ΒΡΕΦΟΣ ΠΑΙΔΙ

Χριστούγεννα: τα καλύτερα δώρα για παιδιά 0-4 ετών

February 10, 2022

author:

Parenting.gr

Χριστούγεννα: τα καλύτερα δώρα για παιδιά 0-4 ετών

Το καλύτερο δώρο είναι η αγάπη. Είτε απευθύνεται σε βρέφος, παιδί, έφηβο ή ενήλικα η αγάπη είναι πάντα το καλύτερο δώρο. Ανεξάρτητα από τη γιορτή ή την επέτειο. Κάπως έτσι, οι γονείς που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάρουν κάποιο δώρο στο παιδί τους, δεν θα έπρεπε να νιώθουν άσχημα. Η αγάπη τους για αυτό είναι τα πάντα. Επίσης, είναι σημαντικό ακόμη και αν έχετε τη δυνατότητα να πάρετε στο παιδί σας όλα τα παιχνίδια που θέλει, να μην το παρακάνετε. Για κάθε ηλικία υπάρχουν τα κατάλληλα παιχνίδια που μπορούν και να διασκεδάσουν το παιδί και κάποια να λειτουργήσουν και επιμορφωτικά για αυτό. Ας δούμε μερικές προτάσεις ανάλογα με την ηλικία του.

Δώρα για βρέφος έως 12 μηνών

Για τα πιο μικρά μωράκια έως 3 μηνών, ένα λούτρινο παιχνιδάκι που είναι μαλακό και ακίνδυνο είναι μια πολύ ωραία πρόταση για δώρο. Τα μωράκια όταν είναι τόσο πολύ μικρά νιώθουν ασφάλεια έχοντας στην κούνια τους, στο πάρκο ή στο relax ένα τέτοιο κουκλάκι. Ομοίως και όλα εκείνα τα κρεμαστά παιχνιδάκια που τοποθετούνται πάνω από την κούνια και παίζουν μουσική. Υπέροχο δώρο είναι και ο μουσικός προβολέας που παίζει γλυκές μελωδίες και γεμίζει το δωμάτιο αστεράκια. Το μωράκι ηρεμεί και κοιμάται γαλήνια. Σε ένα μεγαλύτερο βρέφος μπορείτε να χαρίσετε παιχνιδάκια με σχήματα και ήχους. Υπάρχουν ακόμη διάφορες πλατφόρμες με κουμπάκια που τόσο εξάπτουν την περιέργεια των παιδιών, όπου στο πάτημά τους αναπαράγουν διάφορους ήχους όπως φωνές ζώων και άλλα.

Δώρα για παιδιά 1-3 ετών

Από τους 12 μήνες της ζωής τους και μετά, τα παιδιά είναι πιο περίεργα και θέλουν τα παιχνίδια τους να είναι διασκεδαστικά και να ανακαλύπτουν μαζί τους νέα πράγματα. Ας μην ξεχνάμε πως τα παιδιά αυτών των ηλικιών περπατούν και δοκιμάζονται με τις δυνάμεις και τις αντοχές τους. Μια στράτα είναι ένα ενδιαφέρον δώρο που παράλληλα γυμνάζει το παιδί. Ακόμη, ένα ποδηλατάκι ή ένα εκπαιδευτικό συρόμενο παιχνίδι. Σ’ αυτές τις ηλικίες είναι πολύ αγαπητά και τα μουσικά όργανα. Υπάρχουν βέβαια και τα εκπαιδευτικά tablet που δεν έχουν οθόνη όπως τα κανονικά, παρά μόνο κάποια κουμπιά που λένε τα χρώματα, τους αριθμούς, τα γράμματα ή αναπαράγουν ήχους.

Δώρα για παιδιά 3-4 ετών

Σ’ αυτήν την ηλικία μπορούν να παίξουν έχοντας πια διαμορφώσει και συγκεκριμένες προτιμήσεις. Κάποια αγόρια 3-4 ετών θέλουν να παίξουν μπάλα, ενώ άλλα προτιμούν ένα αυτοκινητάκι ή το τρενάκι τους. Σε άλλα αρέσουν οι κατασκευές και κάποια βιάζονται να πιάσουν μολύβι και μαρκαδόρο! Ομοίως τα κοριτσάκια αρχίζουν να παρατηρούν τις κούκλες, τα κουζινικά, τα τετράδια και τις ζωγραφικές. Παιχνίδια δημιουργικά δηλαδή που θα τα βοηθήσουν να αναδείξουν και τα ταλέντα τους.

 

Originally posted 2017-12-22 10:15:29.