Χριστούγεννα με τα παιδιά: δραστηριότητες που θα τα βάλουν στο κλίμα
ΠΑΙΔΙ

Χριστούγεννα με τα παιδιά: δραστηριότητες που θα τα βάλουν στο κλίμα

January 19, 2022

author:

Parenting.gr

Χριστούγεννα με τα παιδιά: δραστηριότητες που θα τα βάλουν στο κλίμα

Τα Χριστούγεννα για τα παιδιά δεν είναι και ούτε πρέπει να είναι η ημέρα των Χριστουγέννων μόνο. Ήδη από όταν στολίζετε στο σπίτι το χριστουγεννιάτικο δέντρο, πρέπει να ξεκινάτε να βάζετε και τα παιδιά στην ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων. Όπως άλλωστε προσφάτως αποφάνθηκαν επιστήμονες με έρευνά του, όσο πιο νωρίς ξεκινά κανείς να μπαίνει στη χαρά των Χριστουγέννων, τόσο πιο ευτυχισμένος είναι. Ελάτε να δούμε όλα όσα μπορείτε να κάνετε καθημερινά με τα παιδιά σας για να ζήσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων όσο περισσότερο γίνεται.

Χαρίστε τους χριστουγεννιάτικα παραμύθια και βιβλία

Μην το κάνετε σαν να τους δίνετε κάτι που πρέπει να διαβάσουν… Αφήστε το χριστουγεννιάτικο παραμύθι ή βιβλίο για μεγαλύτερα παιδιά, τυλιγμένο σε όμορφο χριστουγεννιάτικο περιτύλιγμα στο κομοδίνο τους ή σε άλλο μέρος του σπιτιού. Αυτό θα κινήσει την περιέργειά τους και θα θέλουν να δουν τι είναι. Μια γλυκιά αφιέρωση μπορεί να μην τα ενθουσιάσει τώρα που είναι μικρά, αλλά θα την έχουν για πάντα και θα ανατρέχουν σ’ αυτήν ως μεγάλοι. Προτρέψτε τα να τα διαβάσουν με τον παππού και τη γιαγιά όταν θα λείπετε. Τι πιο όμορφο!

Βάλτε τα να γράψουν και να στείλουν κάρτες

Όλο και πιο πολύ απομακρυνόμαστε από τη συνήθεια της κάρτας. Της χάρτινης χριστουγεννιάτικης κάρτας. Έχουμε αντικαταστήσει την παλιά αυτή συνήθεια με τις ηλεκτρονικές κάρτες από email σε email, με τα sms και τις δημόσιες ευχές στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Βάλτε τα παιδιά σας να γράψουν κάρτες. Να τις φτιάξουν μόνα τους ή να τις διαλέξουν στο βιβλιοπωλείο. Βάλτε τα να δοκιμάσουν τα γράμματά τους και να τις υπογράψουν. Να τις ταχυδρομήσουν και να περιμένουν τις αντιδράσεις.

Φτιάξτε ένα σπιτάκι από gingerbread

Τα σπιτάκια από gingerbread κοντεύουν να γίνουν παράδοση και στη χώρα μας. Είναι μια υπέροχη χριστουγεννιάτικη συνήθεια. Διακοσμήστε τα με όποιο τρόπο ορίζει η φαντασία των παιδιών σας. Μπορείτε να φτιάξετε ένα για τον παππού και για τη γιαγιά ή για τον νονό, τον θείο και τη θεία.

Ας φτιάξουν τα δικά τους στολίδια

Μπορεί το σπίτι σας να είναι άψογα διακοσμημένο και να μην χρειάζεστε περισσότερα στολίδια. Μην πείτε όχι, στα στολίδια που θα φτιάξουν τα παιδιά… Μπορείτε να πάρετε μερικά κλαδιά δέντρων και να τα τοποθετήσετε σε ένα μεγάλο βάζο. Κρεμάστε εκεί τα στολίδια των παιδιών σας και βάλτε το σε ένα σημείο μόνο του για να ξεχωρίζει. Είναι η διακόσμηση των παιδιών σας και πρέπει να έχει τη θέση της μέσα στο σπίτι.

Οι βοηθοί σας για να φτιάξετε τα γλυκά των Χριστουγέννων

Κανέλα, μέλι, φρέσκο βούτυρο, καρύδια και τόσα άλλα υλικά που το άρωμά τους θυμίζει Χριστούγεννα. Ζητήστε από τα παιδιά σας να σας βοηθήσουν να φτιάξετε τα γλυκά των Χριστουγέννων. Τη μια μέρα μελομακάρονα, την άλλη κουραμπιέδες και μπισκότα σε σχήματα που να θυμίζουν γιορτή! Πάρτε ωραία κουτιά και κορδέλες και στείλτε από τα γλυκά αυτά στα αγαπημένα σας πρόσωπα.

 

Originally posted 2017-12-08 12:34:57.