Χριστουγεννιάτικο δέντρο ή ξύλινο καραβάκι;
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Χριστουγεννιάτικο δέντρο ή ξύλινο καραβάκι;

November 19, 2021

author:

Parenting.gr

Χριστουγεννιάτικο δέντρο ή ξύλινο καραβάκι;

Ίσως αυτή τη στιγμή να αναρωτιέστε, εάν υπάρχουν ακόμα οικογένειες που στολίζουν καραβάκια για τα Χριστούγεννα; Κι όμως, ένα στολισμένο καραβάκι εκτός ότι αποτελεί όμορφη και οικονομική λύση, είναι και πιο κοντά στην ελληνική παράδοση.

Τα παλαιότερα χρόνια, το παραδοσιακό καραβάκι ήταν εκείνο που στόλιζε  τα σπίτια και τους δρόμους της  Ελλάδας και ιδιαίτερα της νησιωτικής Ελλάδας. Δεν ήταν λίγοι οι άντρες που εργάζονταν σκληρά στο «βαπόρι» για να θρέψουν την οικογένειά τους. Τα παιδιά που έμεναν πίσω επέλεγαν παιχνίδια που τους θύμιζαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα που έλειπαν μακριά, και το καράβι ήταν πάντα στις επιλογές τους. Συχνά κατασκεύαζαν μόνα τους παιχνίδια και στολίδια, δημιουργώντας ολόκληρη συλλογή   από ενθύμια.

Εάν, λοιπόν, φέτος επιθυμείτε να γιορτάσετε παραδοσιακά και συγχρόνως οικονομικά, επιλέξτε να στολίσετε ένα όμορφο ξύλινο καράβι. Η αγορά είναι γεμάτη με μεγάλη ποικιλία από διακοσμητικά καράβια σε διαφορετικά μεγέθη και χρώματα. Από τα παραδοσιακά και γραφικά αλιευτικά που συναντούμε στα Ελληνικά νησιά, έως και τα μεγάλα ιστιοπλοϊκά που μας ταξιδεύουν σε άλλες εποχές.  Ακόμα και ξύλινη πειρατική γαλέρα μπορείτε να βρείτε και να ενθουσιάσετε τους μικρούς πειρατές!

Εφόσον καταλήξετε στον τύπο και το χρώμα του ξύλινου καραβιού που προτιμάτε, θα πρέπει να ασχοληθείτε με το φωτισμό του και τον επιπλέον στολισμό του. Χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι ύφασμα σε παρόμοιο χρώμα με το Χριστουγεννιάτικο καράβι σας και καλύψτε διακριτικά τη βάση. Συνεχίστε τοποθετώντας επιπλέον διακοσμητικές πινελιές, όπως για παράδειγμα πήλινες μικρές φιγούρες του Άγιου Βασίλη, φαναράκια, αστέρια, χιόνι και χρυσόσκονη. Φέτος, τα Χριστούγεννα αφήστε τη φαντασία σας να ταξιδέψει.