Χριστουγεννιάτικη επιτραπέζια διακόσμηση με αλεξανδρινά
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Χριστουγεννιάτικη επιτραπέζια διακόσμηση με αλεξανδρινά

January 18, 2022

author:

Parenting.gr

Χριστουγεννιάτικη επιτραπέζια διακόσμηση με αλεξανδρινά

 

Το φως των κεριών, σε συνδυασμό με τα αλεξανδρινά προσφέρει μια ατμοσφαιρική πινελιά στις γιορτές. Αυτή η γιορτινή επιτραπέζια σύνθεση συνδυάζει και τα δύο αυτά στοιχεία για να δημιουργήσει τη σωστή ατμόσφαιρα τα Χριστούγεννα. Αυτή η ελκυστική DIY ιδέα, που αξιοποιεί παλιά πορσελάνινα φλιτζάνια ως γλάστρες για τα αλεξανδρινά θα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε όσους αγαπούν το vintage και το upcycling, ενώ αποτελεί επίσης και ένα εξαιρετικό δώρο για έναν οικοδεσπότη ή μία οικοδέσποινα. Με λίγη δημιουργικότητα ο καθένας μπορεί να την ετοιμάσει με μόλις λίγα βήματα.

Για να το φτιάξετε, θα χρειαστείτε μίνι αλεξανδρινά σε διαφορετικά χρώματα, δύο φλιτζάνια με τα πιατάκια τους, μια μικρή σαλτσιέρα, βρύα, γκι, διακοσμητικά μήλα, μεταλλικά κουτάλια, κλιπ κεριών, λεπτά κεριά, νήμα, χρωματιστές κάρτες, διακοσμητική βάση τούρτας και ξύλινες χάντρες. Θα χρειαστείτε επίσης εργαλεία, όπως μηχάνημα διάτρησης, πένσα, ψαλίδι και κόλλα θερμοκόλλησης.

Βήμα 1ο:

Αφαιρέστε προσεκτικά τα αλεξανδρινά από τις γλάστρες τους και τοποθετήστε τα στο κέντρο του φλιτζανιού. Γεμίστε το κενό χώρο με τούφες από βρύα.

Βήμα 2ο:

Διακοσμήστε τα βρύα με διάφορα διακοσμητικά, όπως μικρά μηλαράκια ή γκι.

Βήμα 3ο:

Χρησιμοποιώντας μια πένσα, λυγίστε τα κουτάλια με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να γαντζωθούν στα φλιτζάνια και να κρατήσουν στη συνέχεια τα κεριά.

Βήμα 4ο:

Στη συνέχεια θερμοκολλήστε τα κεριά στα κουτάλια και γαντζώστε τα στο φλιτζάνι. Εναλλακτικά, τα κεριά μπορούν να τοποθετηθούν στις λαβές με βάσεις κεριών.

Βήμα 5ο:

Χρησιμοποιώντας ένα διατρητικό μηχάνημα και λίγη κόλλα, φτιάξτε τρία στολίδια από το χαρτόνι και τη χάρτινη διακοσμητική βάση τούρτας.

Βήμα 6ο:

Τέλος, δέστε με σπάγκο τα στολίδια στις λαβές. Μπορείτε να βάλετε ξύλινες χάντρες στην άκρη του σπάγκου, ώστε να δώσουν το κάτι παραπάνω στα στολίδια σας, στα οποία μπορείτε επίσης να γράψετε προσωπικές ευχές.

Συμβουλή: Τα αλεξανδρινά δεν αγαπούν το υπερβολικό πότισμα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να αφήνουμε το χώμα τους να στεγνώνει. Τα μίνι αλεξανδρινά θέλουν ιδιαίτερη προσοχή στο πότισμα, καθώς έχουν περιορισμένη δυνατότητα συγκράτησης νερού στις ρίζες τους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Αλεξανδρινά, δείτε εδώ.

Originally posted 2017-12-08 06:30:24.