Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με τα παιδιά! Tips και κανόνες ασφαλείας
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με τα παιδιά! Tips και κανόνες ασφαλείας

July 14, 2020

author:

Parenting.gr

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με τα παιδιά! Tips και κανόνες ασφαλείας

Η διαδικασία του στολισμού για τα Χριστούγεννα στο σπίτι με τα παιδιά μας είναι μια υπέροχη στιγμή που όλοι την περιμένουμε κάθε χρόνο πως και πως! Βέβαια, όσα εντυπωσιακά στολίδια και να διαθέτουμε από χρόνια στο πατάρι μας, δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε ότι κάποια είδη στολισμού ίσως να μην είναι και τα καταλληλότερα για τα μικρά παιδιά μας.

Ας μελετήσουμε λοιπόν μερικές συμβουλές και κανόνες ασφαλείας για την φετινή διακόσμηση μαζί τους.

1.Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε μπάλες από εύθραυστα μεταλλικά υλικά ή από γυαλί, τότε καλύτερα να μην ζητήσουμε από τα παιδιά να τα κρεμάσουν στο δέντρο. Θα πρέπει να τα τοποθετήσουμε εμείς στα πιο ψηλά κλαδιά του, εκεί όπου δεν θα καταφέρουν να τα αγγίξουν τις επόμενες ημέρες.

2. Δίνουμε πολύ μεγάλη προσοχή στα είδη φωτισμού των Χριστουγέννων. Τοποθετούμε εμείς οι ίδιοι τα λαμπιόνια στο δέντρο ή σε άλλα σημεία και φροντίζουμε τα καλώδια να καλυφθούν ή καλύτερα να τοποθετηθούν σχετικά ψηλά. Αντίστοιχη προσοχή δείχνουμε και με τα κεράκια ρεσό στα επιτραπέζια στολίδια.

3. Τα κεραμικά στολίδια στους πάγκους της κουζίνας και του σαλονιού είναι όμορφα, όμως έχετε σκεφτεί τι θα συμβεί αν το μικρό μας ξεχυθεί με χαρά να αγκαλιάσει έναν σκληρό Άγιο Βασίλη; Η συμβουλή μας λοιπόν είναι να προτιμάτε μαλακά Χριστουγεννιάτικα είδη, όπως λούτρινους τάρανδους ή φουσκωτά αστέρια.

4. Ένας τρόπος για να αισθανθούν τα παιδιά πολύ περισσότερο ενεργά στη διαδικασία, είναι να φτιάξετε μαζί κάποιες χειροτεχνίες με θέμα τα Χριστούγεννα. Στη συνέχεια, μπορείτε να τις κρεμάσετε στο δέντρο ή στους τοίχους. Μια καλή ιδέα είναι να τοποθετήσετε στο παιδικό δωμάτιο ένα μικρό έλατο – χωρίς λαμπιόνια φυσικά– στολισμένο με τις δικές του χάρτινες κατασκευές. Έτσι, θα εκτονώνει την περιέργειά του για τα στολίδια στο μικρό αυτό δέντρο και δεν θα ασχολείται πολύ με το μεγάλο – που είναι και πιο επικίνδυνο-!

Καλές γιορτές!

Διάβασε επίσης:

Για μια πιο ευτυχισμένη οικογένεια!
Για ένα ευτυχισμένο σπιτικό!