Για ένα χορταστικό γεύμα, μαγειρέψτε μοσχάρι στρογκανόφ και ταλιατέλες
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Για ένα χορταστικό γεύμα, μαγειρέψτε μοσχάρι στρογκανόφ και ταλιατέλες

January 21, 2017

author:

Parenting.gr

Για ένα χορταστικό γεύμα, μαγειρέψτε μοσχάρι στρογκανόφ και ταλιατέλες

Το μεσημέρι του Σαββάτου, δημιουργήστε ένα ξεχωριστό πιάτο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Συνδυάστε το κρέας με ταλιατέλες για να το κάνετε ακόμα πιο ενδιαφέρον για τα μικρότερα παιδιά.  Γενικά, τα παιδιά χρειάζεται να τρώνε μοσχαρίσιο κρέας τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα  γιατί αποτελεί κύρια πηγή πρωτείνης και σιδήρου.  Παράλληλα, ενισχυεί την άμυνα του οργανισμού και είναι απαραίτητο σε αναιμικούς οργανισμούς.

 

Ας δούμε τη συνταγή : 

Προμηθευτείτε 3 με 4 φιλέτα μοσχαρίσιου κρέατος λεπτά κομμένα. Τα τρυπάτε με ένα πιρούνι και από τις 2 μεριές και τα μαρινάρετε με σάλτσα σόγιας.

Σε ένα μπολ βάζετε περίπου 500 γραμμάρια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια μανιτάρια και τα αφήνετε για περίπου 2 με 3 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων, μέχρι να χάσουν το μισό τους βάρος σε υγρά. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε στην άκρη.

Καθαρίζετε καλά τα φιλέτα, τα αλατοπιπερώνετε και τα σωτάρετε σε ένα τηγάνι με μέτριο λάδι για 4 λεπτά από την κάθε πλευρά. Προσθέτετε τα μανιτάρια, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, αλεύριπελτέ ντομάτας και ανακατεύετε.

Ρίχνετε μέσα μισό ποτήρι ζωμό λαχανικών, λίγο κόκκινο κρασί και μουστάρδα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει η σάλτσα.

Το μαγειρέυετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά  και όταν η σάλτσα δέσει προσθέτετε προαιρετικά γιαούρτι.

Παράλληλα βράζετε σε μια κατσαρόλα τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία. Σερβίρετε μαζί και μπορείτε να προσθέσετε και λίγο μαιντανό.