Χαμόγελο του Παιδιού: Εγκαινίασε το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης στο Ηράκλειο
Uncategorized

Χαμόγελο του Παιδιού: Εγκαινίασε το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης στο Ηράκλειο

April 4, 2017

author:

Parenting.gr

Χαμόγελο του Παιδιού: Εγκαινίασε το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης στο Ηράκλειο

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχοντας ήδη φυσική παρουσία στην Κρήτη από τον Οκτώβριο του 2014 με το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Κρήτης στα Χανιά, χάρη στην πολύτιμη υποστήριξη των Κρητών και πιστό στη δέσμευσή του προχώρησε:

στη λειτουργία του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης στο Ηράκλειο καθώς και του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στο Ηράκλειο όπου εξειδικευμένο προσωπικό θα παρέχει το σύνολο των υπηρεσιών του οργανισμού στα παιδιά και τις οικογένειες της Κρήτης.

στην ένταξη της υπερσύγχρονης κινητής ιατρικής μονάδας εντατικής θεραπείας για νεογνά και παιδιά καθώς και του διασωστικού πληρώματος στο ΕΚΑΒ Κρήτης καλύπτοντας τις ανάγκες των νεογνών και των παιδιών όλης της περιφέρειας. Η κινητή ιατρική μονάδα εντατικής θεραπείας λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΚΑΒ και κατόπιν απόφασης της κεντρικής διοίκησης του ΕΚΑΒ Κρήτης έχει έδρα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ηρακλείου.

στην άμεση δημιουργία ενός Σπιτιού για τα παιδιά θύματα Βίας στην περιοχή του Ηρακλείου, χάρη στην χρηματοδότηση που έλαβε ο οργανισμός από τον Dr. Basile Khoudokormaff Charitable Foundation με έδρα την Ολλανδία και του κου Μαυρομιχαλάκη Ευάγγελου που παραχώρησε το οικόπεδο.

Στο πλαίσιο της έναρξης λειτουργίας του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης στο Ηράκλειο, ο πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κος Κώστας Γιαννόπουλος μαζί με την εξειδικευμένη ομάδα του πραγματοποίησε συναντήσεις ενημερώνοντας για το έργο και τις δράσεις του οργανισμού στην Κρήτη. Στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με την Διευθύντρια του ΕΚΑΒ Κρήτης κα Ζεάκη, με τον Διευθυντή Παιδιατρικής κλινικής ΠΑΓΝΗ κον Γαλανάκη, τον Διευθυντή ΜΕΘ Παίδων ΠΑΓΝΗ κον Μπριασούλη και την Διευθύντρια Μονάδας Νεογνών ΠΑΓΝΗ κα Γιαννακοπούλου. Στη συνέχεια συναντήθηκαν με τον Διοικητή ΠΑΓΝΗ & Βενιζέλειου Νοσοκομείου κον Τασσόπουλο, με τον Λιμενάρχη Ηρακλείου κον Δουβή καθώς και με τον Πρύτανη Πανεπιστημίου Κρήτης κον Οδυσσέα Ζώρα και τον καθηγητή Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης κον Λιόνη. Στα Χανιά πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων κον Βουλγαρίδη, με την Διευθύντρια Παιδιατρικού Τομέα κα Μπαλωμενάκη και γιατρούς του Παιδιατρικού Τομέα καθώς και με την Πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου Χανίων κα Ορφανουδάκη. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Ρέθυμνο όπου πραγματοποίησαν συναντήσεις με τον Διοικητή Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου κον Φραγκιαδάκη, με την Διευθύντρια Παιδιατρικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου κα Σαβράμη καθώς και με τον κον Δουλγεράκη υπεύθυνο του ΕΚΑΒ Τομέα Ρεθύμνου.

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης με έδρα το Ηράκλειο, στο ξενοδοχείο Astoria Capsis, όπου το παρόν έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κος Αρναουτάκης, ο αναπληρωτής διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης κος Σεληνιωτάκης, ο πλοίαρχος Γενικής Περιφερειακής διοίκησης Λιμενικού Σώματος Κρήτης κος Σιγούρος, ο Πρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης κος Ζώρας καθώς και πλήθος θεσμικών φορέων, συλλόγων, επιχειρήσεων, ιδιωτών και υποστηρικτών του οργανισμού ενώ παράλληλα ο Γιώργος Ζερβάκης με την ορχήστρα του υποδέχτηκε τους καλεσμένους με τους ήχους της κρητικής λύρας. Το συντονισμό της παρουσίασης είχε η δημοσιογράφος κα Ανδριανή Αγγελιδάκη.

Ο πρόεδρος κος Κώστας Γιαννόπουλος καλωσόρισε τους υποστηρικτές και φίλους του οργανισμού ενώ τους ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή που έλαβε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Κρήτη. Ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας: «Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα με τη φυσική παρουσία και εκπροσώπηση του οργανισμού μας στην Κρήτη, σχεδόν 22 χρόνια μετά την ίδρυσή του. Τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν τη θετική ανταπόκριση που λάβαμε αλλά η εικόνα όλης της πόλης που βρίσκεται σήμερα μαζί μας μιλάει από μόνη της. Θέλω να ευχαριστήσω τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο τόσο για την παρουσία του όσο και για τη σεμνότητα, το ήθος, τον ενωτικό του λόγο καθώς την ακούραστη διάθεσή του να βοηθά στο έργο μας. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κρήτης κον Αρναουτάκη ο οποίος μας τίμησε με την παρουσία του και βρίσκεται μαζί μας με διάθεση συνεργασίας ώστε όλοι μαζί να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε κάθε παιδί και την οικογένειά του στην Κρήτη, ανεξάρτητα από εθνικότητα ή θρήσκευμα».

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του πανελλαδικού έργου και των δράσεων του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ο κος Κώστας Γιαννόπουλος μίλησε και για τις δράσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στην Κρήτη από τον Οκτώβριο του 2014 με την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης με έδρα τα Χανιά. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από την ίδρυσή του βρέθηκε στην Κρήτη παρέχοντας το σύνολο των υπηρεσιών του σε παιδιά, οικογένειες, μαθητές, εκπαιδευτικούς, ιατρική κοινότητα, αρμόδιους θεσμικούς φορείς. Χάρη στην υποστήριξη του κόσμου και των επιχειρήσεων καταφέραμε να αποκτήσουμε και φυσική παρουσία στην Κρήτη με έδρα τα Χανιά και να σταθούμε δίπλα σε κάθε παιδί στην Κρήτη που μας είχε ανάγκη. Στηρίξαμε 6.558 παιδιά και τις οικογένειές τους σε διάστημα περίπου 2,5 χρόνων παρέχοντας όλες μας τις υπηρεσίες σε κάθε παιδί θύμα Βίας, σε κάθε παιδί θύμα Εξαφάνισης, σε κάθε παιδί με προβλήματα Υγείας και σε κάθε παιδί που βρίσκεται ή απειλείται να βρεθεί σε συνθήκες Φτώχειας».

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» τίμησε με ειδικές πλακέτες όλους τους θεσμικούς φορείς, τους συλλόγους, τις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες που έχουν αγκαλιάσει το έργο και τις δράσεις του οργανισμού με κοινό όραμα: το Χαμόγελο κάθε παιδιού.

Αμέσως μετά, πραγματοποιήθηκε αγιασμός από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο στο Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης στο Ηράκλειο, ο οποίος τίμησε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» τόσο με την παρουσία του όσο και με τα θερμά του λόγια.

Την Τρίτη 28 Μαρτίου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της δράσης του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης που λειτουργεί στα Χανιά. Το παρόν έδωσαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Υποστράτηγος κος Λαγουδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κος Βουλγαράκης, ο Δήμαρχος Χανίων κος Βαμβούκας, καθώς και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και συλλόγων, υποστηρικτές και φίλοι του οργανισμού ενώ παράλληλα τα παιδιά της Σχολής του Αντώνη Μαρτσάκη καλωσόρισαν τους καλεσμένους παίζοντας παραδοσιακή κρητική μουσική. Την παρουσίαση συντόνισε η δημοσιογράφος κα Μαρίνα Γιακουμάκη.

Κατά την έναρξη, ο πρόεδρος του οργανισμού κος Κώστας Γιαννόπουλος, ευχαρίστησε για την ζεστή υποδοχή και φιλοξενία των Κρητών οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και κατάφεραν όλοι μαζί να αποκτήσει φυσική παρουσία στην Κρήτη τον Οκτώβριο του 2014 με τη λειτουργία του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης με έδρα τα Χανιά. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ανακοινώθηκαν αναλυτικά τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν τα παιδιά και τις οικογένειές τους στην Κρήτη, για το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2014 έως και τον Δεκέμβριο του 2016, ενώ τιμήθηκαν με ειδικές πλακέτες όλοι εκείνοι, ιδιώτες, επιχειρήσεις, φορείς, που από την πρώτη στιγμή έχουν στηρίξει ουσιαστικά τη δράση του οργανισμού στην Κρήτη για κάθε παιδί και την οικογένειά του.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί θερμά όλους τους Κρήτες που απέδειξαν περίτρανα στην πράξη την προτροπή του 10χρονου ιδρυτή του οργανισμού Ανδρέα Γιαννόπουλου: «Ελάτε λοιπόν να βοηθήσουμε, αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε»!

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί θερμά για την πραγματοποίηση της παρουσίασης στα Χανιά:

● Το Δήμο Χανίων για τη φιλοξενία

● Την δημοσιογράφο Μαρίνα Γιακουμάκη για τον συντονισμό

● Το Κρητικό Εργαστήρι – ΑΦΟΙ Λαμπάκης για το catering

● Την εταιρία Χιωτάκης ΑΒΕΕ για το catering

● Την εταιρία ΓΕΡΑΝΙ αναψυκτικά για το catering

● Την σχολή Hotelier Education για το catering

● Την εταιρία TRADE UP για το catering

● Τη Σχολή Αντώνη Μαρτσάκη για την παραδοσιακή τους νότα

● Τον κον Γαλανάκη Μπάμπη για την οπτικοακουστική κάλυψη

● Τον κον Μπαλαδάκη Γιώργο για τη φωτογραφική κάλυψη

● Τον κον Γιώργο Τριλυράκη, την κα Νίκη και την κα Χρυσούλα για το μεσημεριανό γεύμα

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί θερμά για την πραγματοποίηση των εγκαινίων στο Ηράκλειο:

● Το ξενοδοχείο Astoria Capsis για τη φιλοξενία

● Τη δημοσιογράφο Ανδριανή Αγγελιδάκη για τον συντονισμό

● Τον Γιώργο Ζερβάκη και την ορχήστρα του για τις μαντινάδες

● Την εταιρία Super Soundic και τον κον Γιακατό Γιώργο για τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό

● Το studio Manioros για την οπτικοακουστική κάλυψη

● Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ για τη φωτογραφική κάλυψη

● Τον Κρητικό Φούρνο για το catering

● Τον Φούρνο Βαμβουκάκη για το catering

● Τον Φούρνο Σαβοϊδάκη για το catering

● Την εταιρία Lyrarakis Wines για το catering

● Την εταιρία Χαλκιαδάκης για το catering

● Την εταιρία Kreta Garden για τα φυτά

● Την εταιρία Αθανασιάδης Γιώργος «Μιμόζα» για τα φυτά

Πηγή