6 Φυσικοί τρόποι να απαλύνετε τις αλλεργίες σας
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

6 Φυσικοί τρόποι να απαλύνετε τις αλλεργίες σας

September 7, 2020

author:

Parenting.gr

6 Φυσικοί τρόποι να απαλύνετε τις αλλεργίες σας

shutterstock_379829119

Αερίζετε το σπίτι, αλλά έχετε τις πόρτες και τα παράθυρα κλειστά κατά το μεγαλύτερο μέρος της μέρας για να περιορίζεται η είσοδος αλλεργιογόνων ουσιών από τον εξωτερικό αέρα. Γύρη, σκόνη κ.ά. συχνά μάς προκαλούν ενοχλήσεις, οπότε κρατήστε τα εκτός.

Πιείτε πολύ νερό, καθώς αραιώνει τη βλέννα στον οργανισμό και μάς βοηθάει να αποτοξινωθούμε πιο εύκολα. Αν λοιπόν νιώθετε μπουκωμένοι ή έχετε ενοχλήσεις που σχετίζονται με τις αλλεργίες σας, μην ξεχνάτε να πίνετε πολύ νερό!

Μείνετε μακριά από γαλακτοκομικά προϊόντα. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα, δημιουργούν υπολείμματα βλέννας στις αναπνευστικές οδούς τα οποία κατακρατούν αλλεργιογόνες ουσίες, και όχι μόνο, εμποδίζοντας την απομάκρυνσή τους από τον οργανισμό μας. Αν δεν έχετε προσπαθήσει ποτέ να ‘κόψετε’ τα γαλακτοκομικά από την καθημερινή σας διατροφή και αποφασίσετε να το κάνετε τώρα, μετά από μερικές μέρες θα δείτε μεγάλη διαφορά στην αίσθηση που έχετε όταν αναπνέετε και θα διευκολύνετε τον οργανισμό σας να αποτοξινωθεί και να απομακρύνει βλαβερές ουσίες.

Κάντε εισπνοές με ατμό. Πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει κάντε μερικές εισπνοές κρατώντας μία πετσέτα πάνω από το κεφάλι σας για να μην δραπετεύει ο ατμός. Εναλλακτικά, κάντε ένα ζεστό ντους και εισπνεύστε τον ατμό. Μπορείτε να το κάνετε 2-3 φορές την ημέρα για να απαλύνετε τη ρινική συμφόρηση και τις ενοχλήσεις.

Αποφύγετε τον καπνό και τους ρύπους. Όσο μπορείτε μείνετε μακριά από καπνιστές, καυσαέριο, ρύπους, σκόνη στην ατμόσφαιρα κτλ. Όλα τα παραπάνω επιβαρύνουν την κατάσταση.

Σκεφτείτε να κάνετε βελονισμό. Ο βελονισμός έχει πάρα πολλές εφαρμογές μία από τις οποίες είναι και η αποσυμφόρηση από τις αλλεργίες. Ρωτήστε τον γιατρό σας για το αν μπορεί ο βελονισμός να σάς βοηθήσει.

Ανακαλύψτε τί είναι αυτό που σάς προκαλεί αλλεργίες. Υπάρχουν τρόποι να εντοπίσετε τις ουσίες στις οποίες είστε αλλεργικοί και προσπαθήστε να τις αποφεύγετε όταν μπορείτε. Ρωτήστε τον γιατρό σας για τα τεστ που υπάρχουν διαθέσιμα.

Διαβάστε επίσης:

8 λόγοι που πρέπει να αποφεύγουμε τη σκόνη από την Αφρική

Αλλεργίες της Άνοιξης: οδηγός επιβίωσης!

Originally posted 2016-04-13 08:57:32.