Φτιάξτε με τα παιδιά τα φετινά Χριστουγεννιάτικα στολίδια
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Φτιάξτε με τα παιδιά τα φετινά Χριστουγεννιάτικα στολίδια

January 9, 2022

author:

Parenting.gr

Φτιάξτε με τα παιδιά τα φετινά Χριστουγεννιάτικα στολίδια

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και οι βόλτες στα μαγαζιά με τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια έχουν ξεκινήσει για τα καλά. Τι πιο όμορφο από μια ωραία βόλτα με όλη την οικογένεια στα μαγαζιά με τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια και αξεσουάρ; Αυτήν την εποχή όλες οι βιτρίνες είναι γιορτινά στολισμένες και όμορφα φωτισμένες, αιχμαλωτίζοντας τα μάτια των παιδιών σε κάθε τους πέρασμα.

Τα παδιά (όπως και εμείς στην ηλικία τους), αγαπούν ιδιαίτερα την εποχή των Χριστουγέννων και αυτό μπορεί να μην είναι μόνο γιατί τους φέρνει τα δώρα τους ο Άγιος Βασίλης. Τα παιδιά αγαπούν κάθε συλλογική και δημιουργική δραστηριότητα όπου μπορούν να κερδίσουν χρόνο με τους γονείς τους.  Με αυτό τον τρόπο χαίρονται πραγματικά να είναι μαζί σας και συγχρόνως νιώθουν χρήσιμα.

Δώστε τους, λοιπόν,  αυτήν τη χαρά τα φετινά Χριστούγεννα και αναθέστε τους να φτιάξουν τα στολίδια που θα χρησιμοποιήσετε για να στολίσετε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο αλλά και το υπόλοιπο σπίτι σας. Σας ενθαρρύνουμε να ζητήσετε τη βοήθεια των παιδιών σας για τη δημιουργία κάθε λογής στολιδιού που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε στο σπίτι σας. Με αυτόν τον τρόπο θα περάσετε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά και παράλληλα θα κάνετε οικονομία.

Ας δούμε πως:

Μεταποίηση

Μεταποιήστε τις περσινές σας μπάλες και τα παλιά Χριστουγεννιάτικα στολίδια, προκειμένου να τις επαναχρησιμοποιήσετε με διαφορετικό τρόπο στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο σας. Μπορείτε να το επιτύχετε αυτό χρησιμοποιώντας μια πληθώρα από οικονομικά Χριστουγεννιάτικα είδη (που έτσι κι αλλιώς χρειάζεται να έχετε στο σπίτι) όπως πολύχρωμη χρυσόσκονη, φιόγκους, γιρλάντες και κορδέλλες, με τα οποία και θα εξοπλίσετε τα μικρά σας προκειμένου να ακονίσουν τις δημιουργικές τους δεξιότητες.

Φτιάξε χάρτινα στολίδια

Δώστε στα παιδιά χαρτιά, μπογιές και ψαλίδια (με προσοχή!) και αφήστε να φτιάξουν τα δικά τους σχέδια. Στολίστε με χρυσόσκονη, γκλίτερ και αυτοκόλλητα.

Χαρτόνια

Αφήστε τα παιδιά να δημιουργήσουν τα δικά τους στολίδια με χαρτόνια (ή παλιές κούτες που έχετε στο σπίτι από τη μετακόμιση). Δώστε τους κόλλες για να τα στολίσουν με χάντρες και πούλιες και κορδέλες για τις λεπτομέρειες.

Ό,τι και αν αποφασίσετε να κάνετε με τα στολίδια σας, φροντίστε να είναι μέρος της απόφασης  τα παιδιά σας. Ενθαρρύνοντάς τα να συμμετέχουν ενεργά στο στολισμό του σπιτιού, θα κάνετε τα φετινά Χριστούγεννα να τους μείνουν πραγματικά αξέχαστα.

Originally posted 2017-11-06 14:03:36.