Φτιάξτε γκράφιτι για τους τοίχους του σπιτιού σας!
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Φτιάξτε γκράφιτι για τους τοίχους του σπιτιού σας!

November 7, 2019

author:

Parenting.gr

Φτιάξτε γκράφιτι για τους τοίχους του σπιτιού σας!

Τα γκράφιτι είναι εντυπωσιακά και μοντέρνα. Εκφράζουν καλλιτεχνικές ανησυχίες και χαρίζουν αυθεντικότητα στους τοίχους που διακοσμούν. Μας πρωτοσυστήθηκαν ως ζωγραφική του δρόμου και αγαπήθηκαν για την ιδιαίτερη αισθητική τους.
Σήμερα όμως διεκδικούν επάξια μια θέση στο εσωτερικό των σπιτιών μας!

Φτιάξτε λοιπόν κι εσείς γκράφιτι στους τοίχους σας, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

1. Δημιουργήστε ένα “δοκιμαστικό” σχέδιο. Σχεδιάστε σε χαρτί  με μολύβι και χρώματα το γκράφιτι όπως το φαντάζεστε . Δεν είναι καθόλου καλή ιδέα να αυτοσχεδιάσετε απευθείας πάνω στον τοίχο!
2. Εφόσον καταλήξετε στο σχέδιο και στα χρώματα, στη συνέχεια προμηθευτείτε τα υλικά σας. Θα χρειαστείτε χρώματα σε μορφή σπρέι, λεπτό πινέλο και μαύρο χρώμα για τα περιγράμματα.
3. Διαβάστε τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία των σπρέι. Τα υλικά αυτά απαιτούν ειδική δεξιοτεχνία, οπότε είναι χρήσιμο να κάνετε λίγες δοκιμές ώστε να συνηθίσετε. Επίσης, επιβάλλονται και κάποια μέτρα προστασίας, όπως μάσκα και γυαλιά.
4. Βάψτε τον τοίχο που θα αποτελέσει τη βάση του γκράφιτι σε μια απόχρωση που θα αναδείξει τα χρώματα του γκράφιτι. Προτιμήστε τα έντονα κοντράστ, που αναδεικνύουν το περίγραμμα του σχεδίου.
5. Χρησιμοποιήστε μολύβι για να σχεδιάσετε τα περιγράμματα του γκράφιτι πάνω στον τοίχο.

shutterstock_376431331
6. Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία της βαφής, είναι σημαντικό να προετοιμάσετε κατάλληλα το χώρο. Απλώστε εφημερίδες στο πάτωμα κοντά στον τοίχο που θα βαφτεί για να προστατέψετε το πάτωμα και την επίπλωση από τις σταγόνες χρώματος από το σπρέι. Αντίστοιχα, καλύψτε τα έπιπλα με νάιλον ή άλλα προστατευτικά καλύμματα.
7. Είστε έτοιμοι για τη δημιουργία του γκράφιτι; Ξεκινάμε! Αρχικά, χρωματίστε τις μεγαλύτερες επιφάνειες του σκίτσου. Κρατήστε για το σκοπό αυτό το σπρέι σε απόσταση περίπου 30 εκατοστών από τον τοίχο.
8. Στη συνέχεια χρωματίστε τις λεπτομέρειες, διατηρώντας μια απόσταση περίπου στα 10 εκατοστά ανάμεσα στο σπρέι και την επιφάνεια του τοίχου.
9. Πιέστε το σπρέι με τρόπο που θα απελευθερώνεται μια μικρή ποσότητα σε κάθε πάτημα. Προσπαθήστε να κάνετε πολύ σβέλτες κινήσεις, ώστε να δημιουργήσετε ένα σταθερό αποτέλεσμα. Οι αργές κινήσεις και η μεγάλη ποσότητα χρώματος θα οδηγήσουν σε ένα γκράφιτι που “στάζει”, σίγουρα δεν είναι αυτός ο σκοπός!
10. Ένα βήμα πριν ολοκληρώσετε το γκράφιτι είναι να τονίσετε τα περιγράμματά του με μαύρο χρώμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σπρέι για το σκοπό αυτό, ψεκάζοντας σε μικρή απόσταση από την επιφάνεια του τοίχου. Ωστόσο, η εφαρμογή ρευστού χρώματος με πινέλο, μπορεί να σας διευκολύνει σε αυτή τη φάση και να σας δώσει την ευκαιρία να διορθώσετε ατέλειες και λάθη.

Καλή επιτυχία!

Originally posted 2016-07-18 11:00:12.