Φτιάξε εσύ την αφίσα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης
LIFESTYLE ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Φτιάξε εσύ την αφίσα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

August 8, 2020

author:

Parenting.gr

Φτιάξε εσύ την αφίσα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης δεν σταματάει να μας εντυπωσιάζει με τις δραστηριότητές για δημιουργική απασχόληση. Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, λοιπόν, προσκαλεί παιδιά, ηλικίας 6 έως 12 ετών, να εμπνευστούν και να σχεδιάσουν τη δική τους ιδέα για την αφίσα του μουσείου!

Ο φετινός διαγωνισμός έχει ως θέμα τις «Φανταστικές Κυκλάδες» και δίνει στους μικρούς συμμετέχοντες την ευκαιρία να ζωγραφίσουν την αφίσα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου για την περίοδο 2016-2017.

Τα χρώματα και τα υλικά είναι ελεύθερα.

Στόχος του Μουσείου είναι να δημιουργήσει έναν χάρτη – κολάζ των Κυκλάδων από τα έργα των παιδιών και να διακοσμήσει τα εργαστήρια παιδικών προγραμμάτων ή ακόμα και άλλους χώρους του Μουσείου.

Τα παιδιά καλούνται να αφήσουν την φαντασία τους να περιπλανηθεί πάνω από το Αιγαίο! Πώς, άραγε, φαντάζονται ένα νησί; Μήπως είναι σαν ένα οικείο πρόσωπο ή σαν ένα ζώο ή μήπως έχει φτερά σαν ένα πουλί; Ποια είναι τα μυστικά που κρύβουν οι «Φανταστικές Κυκλάδες» και πως τις ονειρεύονται τα παιδιά όταν κλείνουν τα μάτια τους;

μουσειο κυκλαδικης τεχνης

Οδηγίες συμμετοχής
1. Επιλέξτε ένα νησί. Κατεβάστε τα σχέδια από εδώ
2. Εκτυπώστε το σχέδιο σε Α4 (δυνατότητα μίας συμμετοχής)
3. Χρωματίστε-Ζωγραφίστε το νησί όπως σας αρέσει.
4. Αποστείλετε το έργο και τη φόρμας συμμετοχής ταχυδρομικά. Κατεβάστε τη φόρμα από εδώ
• Τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν ό,τι υλικά θέλουν: ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, τέμπερες, χαρτιά για κολλάζ κλπ.
• Είναι απαραίτητη η συμπλήρωση και αποστολή της φόρμας συμμετοχής και η τοποθέτηση του ονόματος του παιδιού πάνω στο έργο του.
• Σε περίπτωση συμμετοχής στο διαγωνισμό ως σχολική ομάδα, απαιτείται όνομα και κινητό τηλέφωνο του υπεύθυνου εκπαιδευτικού.

Τα έργα πρέπει να σταλούν ή να παραδοθούν έως την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016.

Οι νικητές θα αναδειχθούν από επιτροπή του Μουσείου και τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης μέσα στο μήνα Ιούλιο 2016.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4, 10674 Αθήνα
Υ/Ο: Τμήμα Επικοινωνίας & Ανάπτυξης

Originally posted 2016-06-02 04:00:31.