Φασόλια μαυρομάτικα με τονοσαλάτα και αυγά
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φασόλια μαυρομάτικα με τονοσαλάτα και αυγά

November 2, 2016

author:

Parenting.gr

Φασόλια μαυρομάτικα με τονοσαλάτα και αυγά

Βάλτε τα μαυρομάτικα φασόλια να βράζουν σε μια κατσαρόλα με νερό.
Παράλληλα, ανοίξτε μια κονσέρβα με τόνο σε νερό και προσθέστε μαγιονέζα, ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο.
Λιώστε και ανακατέψτε καλά το μείγμα με ένα πιρούνι.
Σερβίρετε τα βρασμένα φασόλια με λίγο φρέσκο μαϊντανό, ξερό κρεμμύδι, την τονοσαλάτα και βραστά αυγά.

*Τα φασόλια είναι άριστης ποιότητας όσπρια, πλούσια σε πρωτεϊνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Ο τόνος σε κονσέρβα διατηρεί τα θρεπτικά συστατικά του και είναι καλή πηγή ω-3 λιπαρών οξέων. Τα αυγά, γνωστά και ως τροφή του εγκεφάλου, περιέχουν σημαντικές ποσότητες της πολύτιμης βιταμίνης D.