Φέτος τα Χριστούγεννα στολίστε οικονομικά το παιδικό δωμάτιο
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Φέτος τα Χριστούγεννα στολίστε οικονομικά το παιδικό δωμάτιο

November 21, 2021

author:

Parenting.gr

Φέτος τα Χριστούγεννα στολίστε οικονομικά το παιδικό δωμάτιο

Τα Χριστούγεννα, η αγαπημένη γιορτή των παιδιών, πλησιάζει. Στο σαλόνι του σπιτιού, στο πιο κεντρικό σημείο έχει στηθεί ένα πανύψηλο και καταπράσινο δέντρο. Γύρω του υπάρχουν γιρλάντες και φιόγκοι και στα κλαδιά του κρέμονται φανταστικά χρωματιστά στολίδια.

Παρόλο όμως που όλο το σπίτι «μυρίζει Χριστούγεννα» το παιδικό δωμάτιο δεν θυμίζει καθόλου την εποχή και τα παιδιά νιώθουν παραμελημένα.

Για να μην συμβεί αυτό και για να αποφύγετε τις γκρίνιες, φροντίστε να μεταφέρετε και στο χώρο τους,  τη γιορτινή ατμόσφαιρα, με απλές και κυρίως οικονομικές (τιμές χονδρικής!) κινήσεις.

Γεμίστε το χώρο Άγιους Βασίληδες

Τα παιδιά αγαπούν και περιμένουν τον Άγιο Βασίλη με μεγάλη ανυπομονησία. Γεμίστε το δωμάτιο τους με φουσκωτούς Αγ.Βασίληδες και Χιονάνθρωπους σε διάφορα μεγέθη. Αποτελεί ιδανική επιλογή εάν έχετε μικρά παιδιά γιατί δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να χτυπήσουν.

Εναλλακτικά, επιλέξτε λούτρινους Αγ. Βασίληδες ή με γούνινα ρούχα που μοιάζουν αληθινά. Για να κάνετε το στολισμό ακόμα πιο ενδιαφέρον επιλέξτε στολίδια από τσόχα με κουδουνάκια ή διακοσμητικά με μπαταρίες  όπου  Άγιος Βασίλης παίζει μουσική και χορεύει. Τα παιδιά θα τα λατρέψουν!

Επιλέξτε παιχνίδια – Χριστουγεννιάτικα στολίδια

Και δώστε την ευκαιρία στα παιδιά να αξιοποιήσουν το Χριστουγεννιάτικο «στολισμό» τους  παίζοντας μαζί του, στον ελεύθερο τους χρόνο.

Στολίστε τα ράφια της βιβλιοθήκης

Τοποθετήστε όμορφες χιονόμπαλες και ρομαντικά καρουζέλ που παίζουν μουσική, ειδικά στα κορίτσια δωμάτια. Επίσης, αν έχετε πιο μεγάλα παιδιά, ωραία ιδέα αποτελούν τα μικρά κεραμικά κηροπήγια σε σχήμα χιονάνθρωπου ή Χριστουγεννιάτικου δέντρου. Σε κάθε περίπτωση μην αφήσετε το κλασσικό κερί αλλά προτιμήστε ρεσό μπαταρίας led.

Τέλος, αγοράστε ένα κάλυμμα πλάτης καρέκλας που μοιάζει με το σκούφο του Άγιου Βασίλη και κάντε στα παιδιά μια υπέροχη διακοσμητική έκπληξη.

 

Originally posted 2017-10-09 12:01:43.