Υποχρεωτικός ο εμβολισμός για όλα τα παιδιά στη Γαλλία από το 2018
Απόψεις

Υποχρεωτικός ο εμβολισμός για όλα τα παιδιά στη Γαλλία από το 2018

November 19, 2021

author:

Parenting.gr

Υποχρεωτικός ο εμβολισμός για όλα τα παιδιά στη Γαλλία από το 2018

Όλοι οι γονείς στη Γαλλία θα είναι υποχρεωμένοι δια νόμου από το 2018 να εμβολιάζουν πλήρως τα παιδιά τους, αποφάσισε η κυβέρνηση της χώρας.

Σήμερα είναι υποχρεωτικά τρία παιδικά εμβόλια, για διφθερίτιδα, πολιομυελίτιδα και τέτανο, ενώ κάποια άλλα, όπως αυτά για την ηπατίτιδα και τον κοκκύτη, είναι απλώς συνιστώμενα. Μετά το 2018 συνολικά 11 εμβόλια θα είναι υποχρεωτικά για τα παιδιά στη Γαλλία.

 Ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ δήλωσε ότι είναι «απαράδεκτο να εξακολουθούν να πεθαίνουν παιδιά από ιλαρά» σε μια χώρα η οποία ήταν πρωτοπόρος στην παραγωγή εμβολίων.

Υπενθύμισε μάλιστα τον Λουί Παστέρ, που είχε ανακαλύψει πρώτος στα μέσα του 19ου αιώνα τα εμβόλια για τη λύσσα και τον άνθρακα.

Η απόφαση της Γαλλίας ακολουθεί αυτήν της Ιταλίας που απαγόρευσε την εγγραφή στα δημόσια σχολεία των παιδιών που δεν είναι εμβολιασμένα ενώ καθιέρωσε ως υποχρεωτικά ένα «πακέτο» 12 εμβολίων.

Όλα αυτά έρχονται την ώρα που το αντιεμβολιαστικό κίνημα έχει αρχίσει να παίρνει διαστάσεις στην Ευρώπη αλλά και στη Γαλλία, όπου 3 στους 10 δηλώνουν ότι δεν εμπιστεύονται τα εμβόλια. Μόλις το 52%, σύμφωνα με έρευνα που επικαλείται ο Independent, δηλώνει ότι τα οφέλη για τα εμβόλια υπερτερούν των κινδύνων.

Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο έχουν καταγραφεί 79 κρούσματα ιλαράς, από τα οποία τα 50 στη Λορένη. Στο διάστημα 2008-2016 είχαν καταγραφεί 24.000 περιστατικά εκ των οποίων τα 10 κατέληξαν στον θάνατο του παιδιού.

Πηγή