Υπάρχουν στάσεις στο σεξ για να μείνω πιο εύκολα έγκυος;
ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ

Υπάρχουν στάσεις στο σεξ για να μείνω πιο εύκολα έγκυος;

July 15, 2019

author:

Parenting.gr

Υπάρχουν στάσεις στο σεξ για να μείνω πιο εύκολα έγκυος;

Υπάρχουν στάσεις στο σεξ που είναι καταλληλότερες από άλλες για να μείνω έγκυος;

couple-sex-bedroom_1Μπορεί να έχεις ακούσει ότι ορισμένες στάσεις, όπως η ιεραποστολική στάση, είναι καλύτερες από άλλες για να μείνεις έγκυος. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει καμία απόδειξη για να υποστηρίξει αυτές τις θεωρίες. Παρ’ όλα αυτά, κάποια έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί, επιχείρησε με χρήση σάρωσης για να αποκαλύψει τι συμβαίνει στο εσωτερικό του σώματός σου, όταν γίνεται η σεξουαλική πράξη. Μερικά γενναία ζευγάρια προσφέρθηκαν εθελοντικά ώστε να σαρωθούν με μαγνητική τομογραφία, ενώ έκανα σεξ.
Η έρευνα εξέτασε σε δύο στάσεις: την ιεραποστολική θέση και το doggy style. Η κοινή λογική λέει ότι αυτές οι θέσεις επιτρέπουν βαθιά διείσδυση και είναι πιο πιθανό να φτάσει το σπέρμα στο τράχηλο της μήτρας.
Οι σαρώσεις επιβεβαιώνουν ότι η άκρη του πέους φθάνει τις εσοχές ανάμεσα στον τράχηλο και τα τοιχώματα του κόλπου σε αμφότερες αυτές τις σεξουαλικές στάσεις. Η ιεραποστολική στάση εξασφαλίζει ότι το πέος φθάνει την εσοχή στο μπροστινό μέρος του τραχήλου. Κατά την οπίσθια θέση εισόδου το πέος φθάνει την εσοχή στο πίσω μέρος του τραχήλου της μήτρας.
Φυσικά, ενδέχεται και πολλές άλλες στάσεις να εξασφαλίζουν την επαρκή διείσδυση του πέους. Οπότε, μπορείτε να απολαύσετε την ποικιλία στην ερωτική σας ζωή και να διασκεδάσετε, ενώ προσπαθείτε να συλλάβετε!

Θα πρέπει να έχω οργασμό για να συλλάβω;

Προφανώς, ο οργασμός είναι πολύ σημαντικός για το σύντροφό σου εφ’ όσων προσπαθείτε να μείνεις έγκυος. Κάποια ποσότητα σπέρματος ίσως να διαρρεύσει πριν από την εκσπερμάτωση. Δεν υπάρχουν στοιχεία, ωστόσο, ότι θα πρέπει να έχεις οργασμό για να συλλάβεις.
Ο γυναικείος οργασμός σχετίζεται αποκλειστικά με την ευχαρίστηση και την ικανοποίηση. Δεν βοηθάει ώστε να γονιμοποιήσει το σπέρμα το ωάριο. Κάποιες απαλές συσπάσεις στη μήτρα σου μπορεί να βοηθήσουν το σπέρμα να κινηθεί, αλλά αυτό συμβαίνει και χωρίς να έχεις οργασμό. Έτσι, δεν είναι πραγματικά ζωτικής σημασίας να φτάσεις σε οργασμό για να συλλάβεις.

Θα πρέπει να παραμείνω ξαπλωμένη μετά;

couple-lying-on-bed-photo-420x420-ts-89794252Δεν έχεις να χάσεις κάτι αν το δοκιμάσεις. Το σπέρμα είναι πιο πιθανό να παραμείνει στο κόλπο και γύρω από τον τράχηλο αν είσαι ξαπλωμένη από ότι αν σηκωθείς και κινείσαι. Ωστόσο, υπάρχουν εκατομμύρια σπερματοζωάρια σε κάθε εκσπερμάτιση, οπότε θα πρέπει να υπάρχει αφθονία στο σώμα σου, ακόμη και αν σηκωθείς αμέσως μετά.
Αν έχεις χρόνο, μπορεί να αξίζει να παραμείνεις στο κρεβάτι έως και μισή ώρα μετά το σεξ. Μπορείς επίσης να ξαπλώσεις ανάσκελα, με ένα μαξιλάρι κάτω από το ισχίο, για να ενθαρρύνει το σπέρμα να κατευθυνθεί προς τον τράχηλο, τη μήτρα και τις σάλπιγγες. Όμως, αυτό δεν είναι καλή ιδέα, αν είσαι επιρρεπείς σε λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος και έχεις λάβει εντολή από το γιατρό σου να αδειάζεις την κύστη σου αμέσως μετά το σεξ.
Ένα άλλο τέχνασμα που πολλές γυναίκες αναφέρουν, είναι η ποδηλασία στον αέρα για λίγα λεπτά μετά το σεξ. Αν μη τι άλλο, θα χαρίσει σε εσένα και στον σύντροφό σου λίγο καλό γέλιο. Άλλωστε, τι θα μπορούσε να είναι πιο ευνοϊκό για μια επιτυχή προσπάθεια σύλληψης από την διασκέδαση στο κρεβάτι;
Το κύριο πράγμα που πρέπει να θυμάσαι όταν προσπαθείς να συλλάβεις, είναι ότι το τακτικό σεξ μπορεί πραγματικά να βοηθήσει. Το σεξ κάθε δύο με τρεις ημέρες αυξάνει τις πιθανότητες σας να μείνεις έγκυος εντός του πρώτου έτους σε σύγκριση με το σεξ πιο αραιά.
Αν προσπαθείτε να συλλάβετε για ένα χρόνο ή περισσότερο χωρίς επιτυχία, ή αν η περίοδός σας είναι ακανόνιστη, τότε είναι καλύτερα να επισκεφθείτε το γιατρό σας.

Originally posted 2014-09-05 11:59:03.