Υπάρχουν κάποιες στάσεις στο σεξ που είναι καλύτερες για τη σύλληψη;
ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Υπάρχουν κάποιες στάσεις στο σεξ που είναι καλύτερες για τη σύλληψη;

June 26, 2020

author:

Parenting.gr

Υπάρχουν κάποιες στάσεις στο σεξ που είναι καλύτερες για τη σύλληψη;

Μπορεί να έχετε ακούσει ότι ορισμένες θέσεις, όπως όταν ο παρτενέρ σας είναι από πάνω (ιεραποστολική στάση), είναι καλύτερες από άλλες για τη σύλληψη. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να υποστηρίζει αυτές τις θεωρίες. Οι ειδικοί απλά δεν έχουν κάνει την έρευνα ακόμα.

Αυτό που οι εμπειρογνώμονες έχουν κάνει, όμως, είναι η χρήση σάρωσης, scan, για να αποκαλύψει τι συμβαίνει στο εσωτερικό του σώματός μας κατά τη διάρκεια της πράξης. Μερικά γενναία ζευγάρια προσφέρθηκαν εθελοντικά ώστε να σαρωθεί το σώμα τους κατά τη διάρκεια του σεξ με τη χρήση μαγνητικής τομογραφίας (MRI).

Η έρευνα εξέτασε δύο θέσεις: την ιεραποστολική στάση και το σκυλάκι (Doggy style, όταν είστε στα τέσσερα, και ο παρτενέρ σας εισέρχεται από πίσω).

Η κοινή λογική μάς λέει ότι οι θέσεις αυτές επιτρέπουν βαθιά διείσδυση και είναι πιθανό να φτάσει το σπέρμα ακριβώς δίπλα στο τράχηλο της μήτρας (το άνοιγμα της μήτρας σας).

Οι σαρώσεις MRI επιβεβαιώνουν ότι η άκρη του πέους φθάνει τις εσοχές ανάμεσα στον τράχηλο και τα τοιχώματα του κόλπου στις δύο αυτές θέσεις. Η ιεραποστολική θέση εξασφαλίζει ότι το πέος φτάνει στην εσοχή στο μπροστινό μέρος του τραχήλου της μήτρας. Η πίσω θέση εισόδου φτάνει στην εσοχή στο πίσω μέρος του τραχήλου της μήτρας.

Είναι εντυπωσιακό που μερικοί ειδικοί ασχολούνται με αυτά! Μπορεί και κάποιες άλλες θέσεις, όπως η όρθια θέση, ή όταν η γυναίκα είναι στην κορυφή, να είναι εξίσου αποτελεσματικές για να φτάσει το σπέρμα ακριβώς δίπλα στον τράχηλο. Εμείς απλά δεν μπορούμε να το ξέρουμε ακόμα.

Γι’αυτό, στο μεταξύ, μπορείτε να απολαύσετε κάποια ποικιλία στην ερωτική σας ζωή και να κρατήσετε τη διασκέδαση, ενώ προσπαθείτε να συλλάβετε.

Διαβάστε επίσης:

Πώς ορίζουν οι άνδρες το καλό σεξ και πώς οι γυναίκες..

Επώδυνο σεξ μετά τον τοκετό: τι συμβαίνει;

Πώς απαντάμε στις ερωτήσεις των παιδιών για το σεξ;

Originally posted 2015-10-07 05:25:14.