Τροφές που αυξάνουν το μητρικό γάλα
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΘΗΛΑΣΜΟΣ

Τροφές που αυξάνουν το μητρικό γάλα

May 27, 2020

author:

Parenting.gr

Τροφές που αυξάνουν το μητρικό γάλα

Ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσεις το μητρικό γάλα είναι να θηλάζεις. Υπάρχουν όμως και κάποιες τροφές που βοηθούν να αυξηθεί η παραγωγή του γάλακτος απλώς καταναλώνοντας τες!

Τριγωνέλλα η ελληνική χλόη

Η ελληνική χλόη είναι ένα ελληνικό χορτάρι, που μοιάζει με τριφύλλι και έχει αποδειχτεί ότι βοηθάει στην αύξηση του μητρικού γάλακτος όταν καταναλώνεται από τη μητέρα. Περιέχει βιταμίνες, σίδηρο, πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο φαγητό ή σε ροφήματα!

Βρώμη

Η βρώμη εκτός του ότι περιέχει πολύτιμα συστατικά και είναι πολύ θρεπτική για όλους συνίσταται ιδιαίτερα στις μητέρες που θηλάζουν! Προσθέστε λίγη βρώμη σε γιαούρτι για πρωινό ή φτιάξτε και μπάρες με βρώμη αφήστε να λειτουργήσουν υπέρ του μητρικού θηλασμού!

Μαγιά μπύρας

Μπορεί να το έχετε ακούσει ότι η μπύρα βοηθάει να αυξηθεί το γάλα και η αλήθεια είναι ότι βοηθάει πολύ! Χάρη στην πρωτεΐνη, το σίδηρο και τα θρεπτικά συστατικά της η μαγιά μπύρας δεν είναι κατάλληλη μόνο για να πιούμε με τις φίλες μας αλλά και να κατεβάσουμε γάλα! Προτιμήστε μόνο αυτές χωρίς αλκοόλ!

Σκόρδο

Είναι τέλειο για τη μαγειρική και δίνει μοναδική γεύση στα φαγητά κάτι το οποίο πιθανόν να καταλαβαίνουν και τα βρέφη που θηλάζουν καθώς μελέτες έχουν δείξει ότι τα μωρά θήλαζαν πιο συχνά και πιο πολύ όταν οι μητέρες τους είχαν φάει σκόρδο!

Σουσάμι

Με όποιον τρόπο και αν το καταναλώσετε είτε ως ταχίνι ή σαν σπόρους το σουσάμι θα απελευθερώσει τις ιδιότητές τους και θα βοηθήσει να αυξηθεί το μητρικό γάλα

Μάραθος

Μπορείτε να το καταναλώσετε ως φυτό ή ως σπόρο. όπως και να χει ο μάραθος είναι σημαντική τροφή για το μητρικό γάλα! Δοκιμάστε το σε φαγητό ή ως ρόφημα και απολαύστε το άρωμά του!

Ξηροί καρποί

Γνωστοί για τα θρεπτικά τους συστατικά και για όλη τη θετική δράση που έχουν στον οργανισμό μας, οι ξηροί καρποί βοηθούν και στην αύξηση του μητρικού γάλακτος! Φάτε τα σαν σνακ ανάμεσα σε γεύματα και ικανοποιήστε έτσι και τη λιγούρα σας!

Διαβάστε επίσης:

Θηλασμός: η σωστή στάση

Θηλασμός: η διατροφή της μαμάς

Μητρικός θηλασμός: Γιατί ΠΡΕΠΕΙ να θηλάσω?

Originally posted 2015-09-14 04:30:12.