Τριήμερο εκπαιδευτικών δράσεων ρομποτικής για μαθητές στην Τεχνόπολη
LIFESTYLE ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τριήμερο εκπαιδευτικών δράσεων ρομποτικής για μαθητές στην Τεχνόπολη

July 26, 2020

author:

Parenting.gr

Τριήμερο εκπαιδευτικών δράσεων ρομποτικής για μαθητές στην Τεχνόπολη

Η STEM Education, η WRO Hellas και η Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων καλούν μικρούς και μεγάλους, από τις 12 έως τις 14 Φεβρουαρίου, στην εκδήλωση «Πατάμε Γκάζι στο STEM!», με στόχο να γνωρίσει το ευρύ κοινό τις κοινές εκπαιδευτικές τους δράσεις.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς θα έρθουν σε επαφή με τα εργαστήρια Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Μικροεπιστήμης «WeDo Scratch» και «Microscience», που πραγματοποιούνται καθημερινά σε συνεργασία με το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας INNOVATHENS της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων.

Παράλληλα, θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια «γεύση» από το Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δημοτικού «Ο γαλαξίας μας», τον αντίστοιχο διαγωνισμό για μαθητές Γυμνασίου «Ταξίδι στην αρχαιότητα» και από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό του WRO Hellas 2016.

Το πρόγραμμα του τριημέρου (09:30-17:00) στην Τεχνόπολη, με ελεύθερη είσοδο, θα περιλαμβάνει πίστες επίδειξης με ρομποτικές κατασκευές, πολυμεσικό υλικό, διαδραστικά εκθέματα, πρότυπα κατασκευών, εξοπλισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής για τους διαγωνισμούς, κ.ά.

Ο όρος STEM (Science-Technology-Engineering-Mathemstics), έχει καθιερωθεί διεθνώς ως ακρωνύμιο της εκπαίδευσης σε «Επιστήμη-Τεχνολογία-Μηχανική-Μαθηματικά».

Διαβάστε επίσης:

Διασκεδαστικές δραστηριότητες όταν μας τα χαλάει ο καιρός!

Originally posted 2016-02-11 07:21:15.