Μαζί για το Παιδί: 20 χρόνια προσφοράς
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Μαζί για το Παιδί: 20 χρόνια προσφοράς

January 19, 2017

author:

Parenting.gr

Μαζί για το Παιδί: 20 χρόνια προσφοράς

Η Ένωση Μαζί για το Παιδί, ξεκίνησε πριν 20 χρόνια σαν ένα όραμα προσφοράς και αλληλεγγύης και σήμερα έχει γίνει μια απτή πραγματικότητα.

Το 1996 η Κάρεν Μαυρίδη, ένωσε υπό την ίδια ομπρέλα αγάπης 8 σωματεία, με σκοπό την παιδική προστασία και την στήριξη των σωματείων αυτών. Από τότε μέχρι και σήμερα, η ένωση στηρίζει 10 σωματεία, και βοηθάει συνολικά 10.000 παιδιά στην Αθήνα και 30.000 σε όλη την Ελλάδα.

Τα προγράμματα και οι δράσεις της ένωσης έχουν στόχο να καταπολεμήσουν την κακοποίηση, την αναπηρία, τη φτώχεια και την αρρώστια που πλήττει ένα μεγάλο ποσοστό των παιδιών στην Ελλάδα.

Το έργο που με τόση συνέπεια και αγάπη προσφέρει η ένωση, αλλά και οι φορείς που την απαρτίζουν, τιμήθηκε φέτος με το Αργυρό Μετάλλιο από την Ακαδημία Αθηνών. Όπως τόνισε και στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ένωσης Χρήστος Μπαρτσόκας  κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Κυκλαιδικής Τέχνης Το Μαζί για το Παιδί έχει σαν στόχο 20 χρόνια τώρα τη διασφάλιση της ποιοτικής ζωής των παιδιών σε όλη την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, η ένωση στηρίζει 119 προγράμματα μέσω των 10 σωματείων και  λειτουργεί συμβουλευτικό κέντρο για παιδιά και νέους, γραμμή υποστήριξης (11525) με τη συμμεροχή του ΟΤΕ  και κέντρο διανομής ειδών πρώτης ανάγκης σε οικογένειες και παιδιά που ζούν κάτω από το όριο της φτώχειας.

 


Όλα αυτά ακούγονται πολύ θετικά και αξιόλογα. Ας σκεφτούμε, όμως, λίγο πως έχει καταφέρει να τα πραγματοποιήσει όλα αυτά Μαζί για το Παιδί.

Ρίχνοντας μια ματιά στους αριθμούς και από τα δεδομένα που παρουσιάσθηκαν στη συνέντευξη τύπου, η ένωση σύμφωνα με την Αντιπρόεδρο κα Αλεξάνδρα Μαρτίνου έχει προσφέρει από το 2003, 12.000.000 ευρώ συνολικά σε όλους τους φορείς και δεν έχει λάβει καμία κρατική επιχορήγηση.

Παρόλο που οι φορείς του Μαζί για το Παιδί έχουν παλαιότερα ενισχυθεί από το κράτος , από το 2008 και μετά δε λαμβάνουν ούτε το 50% των επιχορηγήσεων, αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά και διοικητικά προβλήματα και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Εταιρίας Προστασίας Σπαστικών “Ανοιχτή Πόρτα”, περιμένουν μάλλον μάταια τα χρήματα που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ.

Η κρίση δε θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο τον οργανισμό, όχι μόνο από άποψη συρρίκνωσης των δωρεών και των επιχορηγήσεων, αλλά και από την αλλαγή των απαιτήσεων της κοινωνίας και των αυξημένων αναγκών των παιδιών.

Λόγω της ανεργίας, πολλά παιδιά χάνουν τις ασφαλιστικές τους καλύψεις και λόγω του υψηλού αριθμού προσφύγων και  ασυνόδευτων παιδιών που εισρέει στην χώρα, πολλά παιδιά μένουν απροστάτευτα.
Παρά τις δυσκολίες το Μαζί για Το Παιδί, παραμένει δυνατό και ενωμένο και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρήσει όλα τα προγράμματα του ενεργά  και να συνεχίσει να στηρίζει τα παιδιά σε ανάγκη.

“Η ισχύς εν τη ενώσει”  είναι το μότο της ένωσης και αυτό το ομαδικό πνεύμα θέλει να περάσει στον κόσμο. Μόνο όλοι μαζί θα καταφέρουμε να κρατήσουμε ζωντανό αυτό το όραμα και το έργο αυτού του σπουδαίου φορέα.

Ο στόχος όλων είναι ένας, η βελτίωση της ζωής και του μέλλοντος για τα παιδιά που κακοποιούνται, ζούν υπό άθλιες συνθήκες, έχουν κάποια μορφή αναπηρίας ή κάποια ασθένεια.

Ας σταθούμε όλοι δίπλα στο Μαζί για το Παιδί!

 

 

Σωματεία-μέλη 

Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη» • Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειον» – Κ.Α.Σ.Π. • Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών •Πνοή-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού• Οι Φίλοι του Παιδιού• Οι Φίλοι της Μέριμνας• Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.) •Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά» •Σωματείο «Φίλοι του Θεοτόκος»

Στοιχεία Επικοινωνίας

Αγ. Θωμά 14 Αθήνα 115 27 |  Τηλ.: 210 7482690 |  Fax : 210 7482664 | E-mail: info@mazigiatopaidi.gr | www.mazigiatopaidi.gr|www.facebook.com/mazigiatopaidi | https://twitter.com/mazigiatopaidi | www.instagram.com/mazigiatopaidi/