Το χωριό του Άγιου Βασίλη είναι για τα παιδιά ο προορισμός των ονείρων τους!
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Το χωριό του Άγιου Βασίλη είναι για τα παιδιά ο προορισμός των ονείρων τους!

April 14, 2019

author:

Parenting.gr

Το χωριό του Άγιου Βασίλη είναι για τα παιδιά ο προορισμός των ονείρων τους!

Το ταξίδι στο χωριό του Άγιου Βασίλη είναι για όλα τα παιδιά (μικρά και μεγάλα) το ταξίδι των ονείρων τους!

Έχουν τη ευκαιρία να επισκεφτούν το σπίτι του αγαπημένου τους ήρωα και να ζήσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων!  Η εμπειρία είναι μοναδική και περιλαμβάνει εκτός από το παραμυθένιο και πανέμορφα στολισμένο σπίτι του Άη Βασίλη, το ταχυδρομείο του με τα ξωτικά,  ειδυλλιακά χιονισμένα τοπία, μοναδική φύση,  παραδοσιακούς κατοίκους της Λαπωνίας, τους διάσημους τάρανδους που οδηγούν το έλκυθρο και φυσικά τον ίδιο τον Άη Βασίλη.

Εκτός όμως από το ταξίδι στο παραμυθι,  το Ροβανιέμι έχει πολλά, επιπλέον, να προσφέρει ως προορισμός. Οι Χριστουγεννιάτικες παραδόσεις της περιοχής είναι μοναδικές, η γεωγραφία της περιοχής είναι ιδανική για φυσιολατρικές και αθλητικές δραστηριότητες ενώ η ανάπτυξη της περιοχής είναι τέτοια που προσφέρονται ανέσεις αντίστοιχες κοσμοπολίτικων περιοχών.

shutterstock_308468051

Να γιατί πρέπει, οπωσδήποτε, να το επισκεφτείτε:

Για τα προϊόντα λαϊκής τέχνης που είναι μοναδικά στο είδος τους. Τα πλεχτά της Λαπωνίας είναι περιζήτητα σε όλο τον κόσμο.

Για τις φάρμες εκτροφής των σκύλων ράτσας Χάσκι. Ειδικά για τα παιδιά, είναι μια μοναδική εμπειρία να δουν πως ζει αυτό το εξαιρετικό είδος σκύλου στο φυσιολογικό του περιβάλλον.

Για να δείτε πραγματικά γράμματα παιδιών από όλο τον κόσμο. Ο Άη Βασίλης στο Ροβανιέμι έχει πολύ δουλειά.

Για την  πεζοπορία στο μονοπάτι του πάρκου με τους ταράνδους που είναι πραγματική εμπειρία. Φανταστείτε ένα χιονισμένο δάσος και εσείς να περπατάτε στο κενό που αφήνουν οι ψηλοί κορμοί.

joulukka_pukki_lahjat_50x28

Για να επισκεφτείτε το παρακείμενο Joulukka που είναι εξίσου Χριστουγεννιάτικο, αλλά λιγότερο γνωστό.

Για να κάνετε  σαφάρι με snowmobile. Είναι μια action δραστηριότητα που μόνο σε Βόρειες περιοχές μπορείτε να ζήσετε.

Για το μοναδικό Βόρειο Σέλας που είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα. Σκεφτείτε μια εκδρομή με έλκηθρα που τα σέρνουν Χάσκι και στο τέλος τα πολύχρωμα φώτα του Σέλας. Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε το μουσείο του Βόρειου Σέλας και να δείτε από κοντά την κουλτούρα της περιοχής.

Για το επιστημονικό κέντρο Pilke, που είναι ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά με πολλά εργαστήρια κατασκευών, ηλεκτρονικά παιχνίδια, τάξεις ζωγραφικής, μοντελισμού κ.ά.

Για τα παιδιά σας που θα το λατρέψουν και θα το θυμούνται όλη τους τη ζωή!

Originally posted 2016-12-15 12:49:44.