«Το Χαμόγελο του Παιδιού» συγκεντρώνει τρόφιμα για άπορα παιδιά
Uncategorized

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» συγκεντρώνει τρόφιμα για άπορα παιδιά

July 14, 2020

author:

Parenting.gr

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» συγκεντρώνει τρόφιμα για άπορα παιδιά

Το_Χαμόγελο_του_Παιδιού_(λογότυπο)Ενόψει Χριστουγέννων, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κινητοποιεί για μία ακόμα φορά πολίτες και φορείς, προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα για τα χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους με σοβαρά προβλήματα διαβίωσης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το «Χαμόλελο», ο αριθμός των οικογενειών, που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα στοιχειώδη για τα παιδιά τους, αυξάνεται δραματικά, οπότε καλούνται όλοι να στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή. Τα ράφια στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, τα οποία λειτουργεί ο οργανισμός πανελλαδικά, έχουν πλέον αδειάσει, ως συνέπεια των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που αντιμετωπίζουν τόσο οι πολίτες όσο και πολλές εταιρίες στην Ελλάδα. Ωστόσο, χάρη σε ανάλογες κινητοποιήσεις, το α’ εξάμηνο του 2015, το «Χαμόγελο» στήριξε πανελλαδικά 10.619 παιδιά και τις οικογένειές τους. Τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας του «Χαμόγελου» ξεκίνησαν τη λειτουργία τους το 1997, προσφέροντας υποστηρικτικές υπηρεσίες σε ένα μεγάλο αριθμό οικογενειών με ανήλικα τέκνα, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης. Κύριος σκοπός των Κέντρων Στήριξης είναι η αποφόρτιση της οικογένειας από προβλήματα που μπορούν να λυθούν με τη συμμετοχή του οργανισμού (διαβίωσης, επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με φορείς πρόνοιας κ.λπ.).

Παράλληλα στοχεύουν στην κινητοποίηση των μελών της κάθε οικογένειας, ούτως ώστε να ενισχύεται ο οικογενειακός πυρήνας και θεσμός και να μην οδηγείται η οικογένεια σε κλιμάκωση της κρίσης με αρνητικά αποτελέσματα για τα παιδιά. Συγκεκριμένα πραγματοποιείται ολιστική προσέγγιση στη δυσλειτουργική οικογένεια με στόχο την ενδυνάμωσή της και την -κατά το δυνατόν- αποκατάσταση της ικανότητάς της να ανταποκριθεί θετικά στις ανάγκες της καθημερινότητας, με τις δικές της δυνάμεις και να αποτελέσει ένα ασφαλές περιβάλλον φροντίδας για τα παιδιά. Η συγκέντρωση τροφίμων πραγματοποιείται στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, σε όλη την Ελλάδα.

Τα σημεία συγκέντρωσης είναι τα εξής: Στουντίου & Γκλιάτη 2, Μαρούσι, Αγίας Ελένης & Πλήθωνος Γεμιστού, Παλατιανή Ίλιον, 31ο χλμ. Λεωφ. Μαραθώνος, Νέα Μάκρη, Εμμανουήλ Χρυσολωρά 4-6, Θεσσαλονίκη, Όθωνος-Αμαλίας 83, Πάτρα, Αραχώβης 3, Πύργος Ηλείας, Ερμού 14, Κόρινθος, Τ.Κ. 20100, Ελ. Βενιζέλου 34, Τρίπολη, Αβάντων 65, Χαλκίδα, Εθνική Οδός Παλαιοκαστρίτσας, Αλυκές Ποταμού, Κέρκυρα, Μαργουνίου 39, Χανιά, Ηφαίστου 9 (Ημιόροφος), Λάρισα.

Τα είδη πρώτης ανάγκης προς συγκέντρωση είναι: Γάλα εβαπορέ, λάδι, ρύζι, όσπρια, αλεύρι, σάλτσα τομάτας, είδη πρωινού (κακάο, μπισκότα, κρουασάν, δημητριακά, φρυγανιές, μέλι, μαρμελάδα, μερέντα, χυμοί), άνθος αραβοσίτου, αλάτι, ξύδι, μπαχαρικά, πουρές, βρεφικές κρέμες, βρεφικό γάλα, είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, μωρομάντηλα, σαμπουάν, αφρόλουτρα, κρέμες συγκάματος), προϊόντα καθαρισμού (καθαριστικά και απολυμαντικά γενικής χρήσης, μαλακτικό-απορρυπαντικό ρούχων, χλωρίνη κ.λπ.), είδη προσωπικής φροντίδας (σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες), είδη οικιακής χρήσης (αλουμινόχαρτο, διάφανη μεμβράνη, σακούλες απορριμμάτων), χαρτικά (χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας).

Πηγή: dikaiologitika.gr