“Το τραγούδι της Γης” στο θέατρο Άνεσις
LIFESTYLE ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

“Το τραγούδι της Γης” στο θέατρο Άνεσις

March 9, 2019

author:

Parenting.gr

“Το τραγούδι της Γης” στο θέατρο Άνεσις

Ο Θίασος Λώτινος Ήλιος παρουσιάζει στο Θέατρο Άνεσις από το Σάββατο 8 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο στις 5 το απόγευμα την παιδική παράσταση «Το τραγούδι της γης» σε κείμενα και στίχους Άννας Παπαμάρκου και Λεωνίδα Ψέλτουρα και σκηνοθεσία Άννας Παπαμάρκου.
Η θεατρική τέχνη συνεργάζεται αρμονικά με τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα (video art-projecting-animation) για τη δημιουργία μιας θεατρικής εμπειρίας που ευαισθητοποιεί τα παιδιά και αφυπνίζει την οικολογική τους συνείδηση με βιωματικό τρόπο.
H παράσταση βοηθάει τα παιδιά να καταλάβουν ότι κάθε τους δράση έχει άμεσο αντίκτυπο στο περιβάλλον και τα καθιστά υπεύθυνα και συνειδητά άτομα στη διαχείριση των φυσικών πόρων.

lwtinos-hlios2

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι, με αφορμή την παράσταση, η ομάδα προσφέρει ένα ειδικό βοήθημα σχεδιασμού μαθήματος σε νηπιαγωγούς και δασκάλους προκειμένου η εργασία για την ευαισθητοποίηση στα οικολογικά ζητήματα να συνεχιστεί και μετά την παράσταση. Περιέχει τριάντα δύο σελίδες με οικολογικά παιχνίδια, εύκολα πειράματα και προτάσεις για συζήτηση γύρω από τα ευαίσθητα θέματα του περιβάλλοντος. Παράλληλα, το παραμύθι της παράστασης διατίθεται και σε πλούσια εικονογραφημένο βιβλίο που συνοδεύεται από CD με το δραματοποιημένο παραμύθι και τα τραγούδια της παράστασης.

Tips:
Το Θέατρο Άνεσις-Παιδική Σκηνή βρίσκεται Λεωφ. Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι

Originally posted 2016-10-12 10:30:08.