Το... σύνδρομο «Peppa Pig» στοιχειώνει τους γονείς στις ΗΠΑ: «Το παιδί μου άρχισε να μιλά με βρετανική προφορά»
Επικαιρότητα

Το… σύνδρομο «Peppa Pig» στοιχειώνει τους γονείς στις ΗΠΑ: «Το παιδί μου άρχισε να μιλά με βρετανική προφορά»

February 13, 2019

author:

Parenting.gr

Το… σύνδρομο «Peppa Pig» στοιχειώνει τους γονείς στις ΗΠΑ: «Το παιδί μου άρχισε να μιλά με βρετανική προφορά»

Πολλοί γονείς στις ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι τα παιδάκια τους έχουν αποκτήσει βρετανική προφορά, αφότου ξεκίνησαν να παρακολουθούν την τηλεοπτική εκπομπή

Η «Πέππα το Γουρουνάκι», η αγαπημένη τηλεοπτική σειρά για μικρούς και μεγάλους, βρίσκεται για άλλη μία φορά στο στόχαστρο.

Αμερικανοί γονείς ισχυρίζονται ότι τα παιδιά τους αναπτύσσουν βρετανική προφορά, παρακολουθώντας την αγαπημένη τους παιδική σειρά.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», πολλοί γονείς στις ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι τα βλαστάρια τους έχουν αποκτήσει βρετανική προφορά, αφότου ξεκίνησαν να παρακολουθούν την τηλεοπτική εκπομπή που απεικονίζει την καθημερινότητα μιας οικογένειας γουρουνιών σε μία φανταστική βρετανική πόλη.

Στις ΗΠΑ η εκπομπή ξεκίνησε να προβάλλεται το Μάιο του 2004.

Σε σχόλιό του στο Twitter, ένας Αμερικανός γονέας έγραψε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Πέππα το Γουρουνάκι για την ελαφριά αλλά αξιολάτρευτη βρετανική προφορά που απέκτησε το παιδάκι μου».

Άλλος πάλι υποστήριξε ότι το να υιοθετούν τα παιδιά βρετανική προφορά, οφείλεται στο ”σύνδρομο Πέππα”.Όπως η μητέρα και συγγραφέας στις ΗΠΑ, Τζάνετ Μάνλεϊ.

Εκτός από την βρετανική προφορά, ορισμένοι γονείς επισημαίνουν πως τα παιδιά τους άρχισαν να μιλούν όπως ακριβώς οι χαρακτήρες της αγαπημένης τους εκπομπής.

Γράφοντας στο Twitter ο χρήστης @_fragilebxnes έγραψε: «Το παιδί μου δεν θα σταματήσει να μιλάει με προφορά ?????????».

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από ένα χρόνο, το Μάιο του 2018, η «Πέππα το Γουρουνάκι» απαγορεύθηκε σε έναν από τους πιο δημοφιλείς ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης της Κίνας με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης να καταγγέλλουν ότι το διάσημο βρετανικό καρτούν χρησιμοποιείται για «ανατρεπτικούς» σκοπούς.

Protothema