Το πρώτο μπάνιο του μωρού στη θάλασσα
ΒΡΕΦΟΣ ΠΑΙΔΙ

Το πρώτο μπάνιο του μωρού στη θάλασσα

March 5, 2020

author:

Parenting.gr

Το πρώτο μπάνιο του μωρού στη θάλασσα

Το μωρό σας αναπτύχθηκε από μερικά κύτταρα σε ένα ολοκληρωμένο πλασματάκι μέσα το αμνιακό υγρό της μήτρας, έτσι είναι από τη φύση του εξοικειωμένο με το υγρό στοιχείο. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα νιώσει απαραίτητα άνετα στην πρώτη του επαφή με το νερό της θάλασσας. Η ασφάλεια της αγκαλιάς μας είναι κάτι που θα διευκολύνει αυτή την πρώτη επαφή και θα επιτρέψει στο μωρό να εξερευνήσει αυτή την εντυπωσιακή πρώτη εμπειρία.

Γι΄ αυτό και ο καλύτερος τρόπος για τα πρώτα μπάνια είναι αντί για μια κουλούρα, να μπούμε σταδιακά στο νερό κρατώντας το μωρό στην αγκαλιά μας. Επίσης, καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί ώστε το νερό να μην πιτσιλίσει το πρόσωπο του μωρού, αφού το νερό στα μάτια μπορεί να το τσούξει και να το τρομάξει.

Αν δούμε ότι το μωρό δέχεται ευχάριστα την επαφή με το νερό μπορούμε μετά τις πρώτες δυο τρεις φορές να δοκιμάσουμε τις ειδικές κουλούρες με καθισματάκι, ανάλογα πάντα με την ηλικία του.

Μια άλλη προσέγγιση για το πρώτο μπάνιο είναι να καθίσουμε μαζί με το μωρό στην ακροθαλασσιά και να το αφήσουμε, πάντα με την επίβλεψή μας, να πλησιάσει μόνο του το νερό και να παίξει ακολουθώντας το παράδειγμά μας.

Και τρία βασικά συστατικά για να αγαπήσει τη θάλασσα και το νερό:

• Να μην είναι πολύ κρύο το νερό της θάλασσας. Αν εμείς δεν μπαίνουμε με άνεση, ας αφήσουμε το πρώτο του μπάνιο για μια πιο ζεστή μέρα ή σε πιο ζεστά νερά.
• Να μην έχει κυματισμό η θάλασσα. Ακόμη και ένα μέτριο κυματάκι μπορεί να πιτσιλάει το μωρό και να το τρομάξει.
• Δεν επιμένουμε. Αν το μωρό αντιστέκεται και κλαίει δεν υπάρχει κανένας λόγος να το πιέσουμε. Όλα θα γίνουν στην ώρα τους!

Προσοχή: Είτε με κουλούρα είτε με μπρατσάκια, ποτέ δεν αφήνουμε ένα μωρό ή νήπιο στο νερό χωρίς την άμεση και συνεχή επίβλεψή μας.

Πηγή: capitalhealth.gr

Διάβασε επίσης: Ήλιος και προστασία το καλοκαίρι

Originally posted 2015-06-29 07:07:15.