Το παιδικό δωμάτιο των διδύμων
ΒΡΕΦΟΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΠΑΙΔΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Το παιδικό δωμάτιο των διδύμων

November 19, 2021

author:

Parenting.gr

Το παιδικό δωμάτιο των διδύμων

Όταν περιμένεις δίδυμα, δεν έχεις απλώς να φτιάξεις ένα παιδικό δωμάτιο. Πρέπει να φτιάξεις ένα παιδικό δωμάτιο για δύο. Ακόμη και αν στο σπίτι υπάρχει χώρος ώστε κάθε παιδί να έχει το δικό του δωμάτιο, είναι πιο βολικό και πιο σωστό να μην τα χωρίσεις από τώρα. Για 9 μήνες ζούσαν μαζί… Οπωσδήποτε το να τα κάνεις όλα επί δύο σου δημιουργεί άγχος. Δες παρακάτω πώς θα φτιάξεις έναν χώρο άνετο και λειτουργικό για τα δίδυμά σου!

Πριν απ’ όλα θα πρέπει να σκεφτείς ότι τα δίδυμα συχνά γεννιούνται νωρίτερα από τους 9 μήνες. Κάπως έτσι, θα ήταν προτιμότερο να ξεκινήσεις νωρίς τις διαδικασίες για το δωμάτιό τους. Ακόμη, η δίδυμη κύηση συνεπάγεται μεγαλύτερη ταλαιπωρία σωματική για την έγκυο γυναίκα. Καλύτερα λοιπόν, να μην αφήσεις εκκρεμότητες για τους τελευταίους μήνες όπου οι δουλειές και οι μετακινήσεις δεν θα είναι το καλύτερό σου.

Πρέπει να έχεις στο μυαλό σου πως το γεγονός ότι περιμένεις δίδυμα δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αγοράσεις τα πάντα δύο φορές. Οπωσδήποτε θα χρειαστείς δύο κούνιες, δύο καθισματάκια αυτοκινήτου, ένα διπλό καρότσι και 2 relax. Όμως όχι δύο αλλαξιέρες, όχι δύο συρταριέρες για τα βρεφικά ρούχα. Οτιδήποτε μπορείς να χρησιμοποιήσεις και για τα δύο μωρά, εκμεταλλεύσου το. Μην γεμίσεις τον χώρο με έπιπλα που σε δύο ή τρία χρόνια δεν θα έχεις τι να τα κάνεις.

Σχετικά με τη διακόσμηση. Αν ξέρεις ότι είναι και τα δύο το ίδιο φύλο τότε τα πράγματα είναι ευκολότερα. Αν όμως είναι αγόρι και κορίτσι προφανώς και δεν θα κάνεις το μισό δωμάτιο μπλε και το μισό ροζ. Θα επιλέξεις ένα ουδέτερο παλ χρώμα και θα βάλεις σε διάφορα σημεία πινελιές και αγορίστικες και κοριτσίστικες. Μην σκεφτείς να αγοράσεις διπλές ποσότητες κουκλάκια και παιχνίδια. Εκείνοι που θα σε επισκεφθούν θα φέρουν τέτοια δωράκια και για τα δύο μωρά…

Εκείνο που πρέπει να φροντίσεις είναι να έχεις χώρο για αποθήκευση. Δύο μωρά σημαίνει περισσότερα μπιμπερό, πιπίλες, πάνες. Θα πρέπει να έχεις χώρο για αυτά, αν όχι μέσα στο δωμάτιο σίγουρα κάπου μέσα στο σπίτι.