Το παιδί σας αγαπάει και το δείχνει!
ΠΑΙΔΙ ΠΑΙΔΙ

Το παιδί σας αγαπάει και το δείχνει!

August 2, 2020

author:

Parenting.gr

Το παιδί σας αγαπάει και το δείχνει!

shutterstock_128539367Δεν είναι μόνο οι στιγμές που το παιδί μας λέει σ’ αγαπώ κατά τις οποίες εκδηλώνουν τα αισθήματα και την αγάπη τους. Είναι και άλλες πόσες στιγμές που μας το δείχνει χωρίς καν να μας το πει! Άλλωστε οι λέξεις και το λόγια είναι περιττά για τα παιδιά όταν μπορούν να το εκφράσουν με πράξεις! Το παιδί σας αγαπάει και ας το δείχνει καθημερινά με τα απλά πράγματα που κάνει!

Θέλει να το βάλετε για ύπνο.

Πριν πέσει για ύπνο θέλει τους γονείς του, θέλει μια τρυφερή στιγμή, ένα φιλί, ένα γλυκό καληνύχτα και γι’ αυτό σας ζητάει! Η αγκαλιά σας και το χάδι σας είναι η ανταπόκριση στο δικό του κάλεσμα και στο δικό του αγαπώ!

Κάνει δημιουργίες για εσάς

Είτε είναι μια ζωγραφιά που έκανε στο σχολείο, είτε είναι ένα τερατάκι από πλαστελίνη που έκανε στο σπίτι με τη γιαγιά το ζήτημα είναι ότι το έφτιαξε για εσάς και σας το χαρίζει για αν σας δείξει την αγάπη του!

Τρέχει στην αγκαλιά σας

Όση κούραση κι αν νιώθετε γυρνώντας σπίτι από τη δουλειά, τα πιτσιρίκια έχουν την ικανότητα να την διώχνουν δείχνοντας την αγάπη τους με μια αγκαλιά ή με άλλη μια θερμή υποδοχή. Και πάλι είναι ένας τρόπος να σας δείξουν ότι σας αγαπούν και ότι τους λείψατε!

Θέλει να σας βοηθήσει

Η βοήθεια είναι έμφυτη στον άνθρωπο και πόσο μάλλον στα παιδιά που συνεχώς θέλουν να βοηθήσουν ειδικά τους γονείς τους. Οπότε ακόμα και εάν είναι κάτι δύσκολο αφήστε τα να σας βοηθήσουν με οποιονδήποτε τρόπο γιατί έτσι σας δείχνουν την αγάπη τους και εσείς δείχνετε ότι την αποδέχεστε και ότι τους δίνετε χώρο να εκφραστούν και να προσφέρουν! Η αγάπη άλλωστε έχει μεγάλη δόση προσφοράς και γενναιοδωρίας! Αυτό κάνουν και τα μικρά μας!

Σας δίνει από το φαγητό του

Όταν μας προσφέρουν λίγο από το φαγητό τους πραγματικά είναι αξιολάτρευτα ή όταν μας δίνουν να παίξουμε με το αγαπημένο τους παιχνίδι. Αυτό κι αν είναι δείγμα αγάπης! Τα παιδιά έχουν πολλούς τρόπους να μας δείξουν την αγάπη τους όπως άλλωστε κι εμείς κάνουμε τόσα πολλά για να εκφράσουμε την απεριόριστη αγάπη μας προς αυτά. Ας κάνουμε ό, τι καλύτερο να κατανοούμε όλες αυτές τις καθημερινές πράξεις για να χτίσουμε πολύ ισχυρούς δεσμούς!

 

Διάβασε επίσης: 10 σημάδια που δείχνουν ότι είσαι καλύτερη μητέρα απ’ όσο νομίζεις!

Originally posted 2016-02-17 08:16:03.